TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Nevšední písničkář všedních dnů René Souček vydal své debutové album

René Souček - Fajne-Mjesto

René Souček – Fajne-Mjesto

René Souček je originální písničkář žijící ve Frýdku-Místku. Svět jeho písniček kouzelným a nezaměnitelným způsobem odráží všední i jedinečné zážitky, které sám prožil. Při jejich poslechu se chvílemi nabízí paralela  s Valašským Meziříčím a písněmi Petra Fialy a jeho kapely Mňága a Ždorp z počátku devadesátých let. Songy Reného Součka jsou ale svými náměty zcela aktuální. Doprovází se na kytaru nebo, poslední dobou čím dál tím častěji, na ukulele. Tento nástroj ho doslova okouzlil a pronikl i do námětů jeho textů. Své melancholicky zadumané i vtipné a úlítlé písničky postavené na jednoduchém folkovém půdorysu s výraznými názvuky reggae a jemnou příchutí country a blues vydal charismatický písničkář prvního červnového dne na albu s názvem Fajne-Mjesto. Kmotrem jeho debutu se stal Slávek Janoušek.

René Souček se pravidelně zúčastňuje koncertů a festivalů u nás (Muzika v Hrádku u Rokycan, Muzikantské žně a Sweetsenfest ve Frýdku-Místku, festival Pod komínem v Záhliních, Beskydské folkování ve Frýdlantě nad Ostravicí) i na Slovensku (Fest Dobré Bohunice).

avatar Autor: on 18.6.2013. Filed under Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.