TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

NÁVŠTĚVNÍKY STARÉHO DOBRÉHO WESTERNU NEODRADILO ANI HORKO, ANI DÉŠŤ

Oblíbený festival country, bluegrassové i folkové muziky STARÝ DOBRÝ WESTERN o prvním srpnovém víkendu přilákal na tři tisíce diváků. Třiadvacátý ročník hudební přehlídky na přehradě Bystřičce hostil věhlasná jména české i zahraniční country muziky, ale také regionální a amatérské kapely. Diváci si užili tradiční příjemnou atmosféru i stylový doprovodný program.

„Letošní ročník festivalu se nesl v duchu extrémního počasí; v pátek bylo obrovské horko, v sobotu zase zima a ráno i déšť. Návštěvníci i skvělí účinkující však s námi opět vytvořili úžasnou atmosféru,“ hodnotí průběh festivalu pořadatelka Petra Vaňková. Důkazem je i letošní počet diváků, kteří si letošní ročník nenechali ujít. Za oba dny jich festival navštívilo téměř  tři tisíce.

První festivalový den k poslechu mimo jiné zahrála kapela Pacifik, Hop Trop nebo nizozemská zpěvačka Loes s kapelou The Acoustic Engineers. Nechyběl ani tradiční páteční country bál pod širým nebem, který doprovázeli pořádající Gympleři ze Vsetína a Johnny Cash revival z Brna. Taneční večer si nenechala ujít ani návštěvnice festivalu Lenka Tosárková z Uherského Hradiště: „Na Starý dobrý western jsem přijela poprvé a jsem nadšená. Country mám odjakživa moc ráda. Dvě noci jsem prostála a protančila u pódia.“ Nadšená divačka ocenila možnost vidět zblízka hvězdy a stálice country muziky. „Těšila jsem se na Petru Černockou, COP a samozřejmě Fešáky s Tomášem Linkou,“ přiznává usměvavá blondýnka v klobouku. „Skvělí byli i Hop Trop. Moc ráda jsem si s nimi zazpívala, v této skvělé atmosféře se to vyloženě nabízí,“ dodává Lenka Tosárková.

Sobotní odpoledne v Letním kině ve 13 hodin zahájil COP, poté zahrály Nové struny. Program v letním kině měl také zahraničního hosta. „Letošní program byl jako vždy skvělý. Líbil se mi hlavně Willie Jones Band,“ užila si americké moderní country Zuzana Zemanová z Němetic. „Starý dobrý western je pro mě speciální, protože jsme se zde potkali s přítelem, a tak tu každý rok slavíme výročí. Letos už posedmé!“ netají Zuzana. Sympatický mladý pár si na Westernu poslechl také Monogram, Petru Černockou nebo Allana Mikuška.

Starý dobrý western je pro mnohé návštěvníky srdcovou záležitostí, na Bystřičku jezdí mnoho let. Pan Stanislav ze Zlína letos festival navštívil již potřinácté. „Opět mě příjemně překvapili Gympleři, už jsem je dva roky neslyšel. A samozřejmě Fešáci, to je taková stálice,“ doplňuje dlouholetý návštěvník.

Kromě scény v Letním kině probíhal program v sobotu souběžně také na scéně U Mokrošů. Tradičně bluegrassově laděná stage nabídla Bluegrass Novu ze Šumperka, zlínský Podjezd, čistě dámské uskupení Dou NaBoso, Brzdaře a dalších interprety.

Třetím rokem festival probíhal také na scéně v Kempu Ranč. Hudební program zde začal již v pátek odpoledne a dále probíhal v sobotu a v neděli v dopoledních hodinách jako naladění a zpříjemnění ranního probouzení. „Spolupráce s pořadateli Starého dobrého westernu je skvělá, je to vychytané do každého detailu,“ chválí si provozovatel kempu Roman Stupka. „Proběhlo to letos úplně perfektně,“ tvrdí Roman Stupka a prozrazuje že o víkendu zaznamenali největší návštěvnost za celou dobu, co kemp provozují, to znamená od roku 2016. „Je to prostě paráda, doufám, že festival bude pokračovat i příští rok, i deset let a prostě pořád,“ přeje Starému dobrému westernu do dalších let provozovatel kempu.

Novinkou letošního ročníku byla také divácká hlasovací soutěž, kdy mohli diváci svým hlasem podpořit vystupující v Kempu Ranč. „Hlasy divácké soutěže ‘Pošli je nahoru‘ sčítáme a na začátku září oznámíme výherce a tím i prvního účinkujícího 24. ročníku,“ oznámil dramaturg festivalu Honza Gottfried.

Starý dobrý western na Bystřičce už třiadvacet let pořádá vsetínská country kapela Gympleři se svými přáteli. „Velký dík patří všem skvělým lidem z řad pořadatelského týmu. Jsme opravdu vděční, že věnujete svůj čas a úsilí právě Starému dobrému westernu,“ oceňuje své kolegy jeden ze zakladatelů festivalu Martin Mrlina.

Pořadatelé si cení také kladných reakcí návštěvníků. „Ohlasy našich skvělých diváků nám opět dodaly energii k přípravě dalšího ročníku,“ dodává dramaturg Gottfried a zároveň zveřejňuje termín čtyřiadvacátého Starého dobrého westernu, „potkáme se opět za rok o prvním srpnovém víkendu na Bystřičce. Tentokrát 4. – 6. srpna 2023.“

 

 

avatar Autor: on 20.8.2022. Filed under Domácí události,Fotogalerie,Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*