TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Benefice pro Ořechovku

Benefice pro Ořechovku

Benefice pro Ořechovku

V neděli 28. září se v biografu Ořechovka uskuteční celodenní festival na podporu kina a divadla Ořechovka. Ohrožené kino bojuje o svoji další existenci a uspořádalo sbírku, aby nemuselo zastavit svou činnost. Formou benefičního programu se Ořechovku rozhodla podpořit také občanská iniciativa KINO OTEVŘENO, jejímž iniciátorem je hudebník Johannes Benz.

„Již podruhé končíme naší buditelskou letní sezónu po zavřených vesnických kinech v Praze. Tentokrát jsme se rozhodli s podporou MKČR a společně s labelem Tranzistor podpořit Kino Ořechovka, kterému se na Hithitu podařilo vybrat peníze na nový kotel, ale potřebuje další finance na údržbu a provoz,“ říká Benz.

Benefici se rozhodli kromě Johannese Benze podpořit i další výrazní umělci jako například Vladimír Merta, Ivan HlasKieslowskiNylon Jail,  OTKRadio Ořechovka, Ondřej Cihlář (VOSTO5). Pozvání přijali také herečka Květa Fialová a Karel Fiala, kteří uvedou film Limonádový Joe. Festival bude probíhat na dvou scénách – v Biografu Ořechovka a v restauraci Na Ořechovce. Diváci se mohou těšit také na 35mm filmy, hudbu, divadlo, tvůrčí dílny a pohádku pro děti nebo dobročinný bazar.

 

avatar Autor: on 19.9.2014. Filed under Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.