TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Johannes Benz – písně řidiče kamionu ztraceného v síti amerických dálnic

Jan Foukal je vystudovaný žurnalista a filmový dokumentarista, producent, režisér. Je ale také písničkářem okouzleným poetikou amerických dálnic. V roce, kdy česká country přišla o trojici zcela zásadních osobností (Jindřich Šťáhlavský, Zdeněk Rytíř, Pavel Bobek) připravil coby Johannes Benz album One Way Road – svérázný příběh řidiče kamionu ztraceného v síti amerických dálnic. Nová vlna hudebního stylu majícího v naší zemi velice silnou tradici tak získává další výraznou a originální osobnost. Současné countryové písničkářství se v písních Johannese Benze protíná jak s folkem, tak s dřevním i alternativním rockem.

Jan Foukal  během svého pobytu v USA točil řidiče kamionů a snažil se proniknout do jejich životů a příběhů. Tak se postupně zrodil Johannes Benz, řidič kamionu na nikdy nekončící cestě – imaginární chlapík a jeho písně prolínající se s reálnými filmovými postavami.

Tucet  písní putujícího Johannese Benze se zhmotnilo v album  One Way Road. Zpěv a kytaru Jana Foukala podpořili ve studiu (a činí tak i na koncertech) bubeník David Landštof, kytarista Josef Štěpánek, a.m. Almela s baskytarou, Harvey Sisters svými vokály. Novinka One Way Road vyjde na začátku března 2014 na značce TRANZISTOR .

Píseň It Happens z alba One Way Road v oficiální verzi na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=KdlTDBsnujE

Johannes Benz – One Way Road

Johannes Benz – One Way Road

avatar Autor: on 18.1.2014. Filed under Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.