TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Wabi a Ďáblovo stádo oslavili natočení druhého alba koncertem

Wabi a Ďáblovo stádo (foto: Evžen Müller / CountryWorld.cz)

Wabi a Ďáblovo stádo (foto: Evžen Müller / CountryWorld.cz)

V pátek 11. července proběhl v Klubu Pivovárek v Ratajích nad Sázavou speciální koncert. Wabi Daněk a Ďáblovo stádo na závěr natáčení svého druhého společného alba uspořádali „hospodský jam session“. Zazněly nejen písně z předloňského cédéčka a pár Wabiho evergreenů, ale přestaveno bylo také několik písní z chystané novinky.

Inspiraci pro připravované album našli muzikanti v půvabných knížkách publicisty Michala Bystrova Příběhy písní (dva díly již vyšly, třetí se chystá – více zde). S Bystrovem spolupracují již od prvopočátku projektu a nyní vybrali dalších zhruba patnáct nestárnoucích songů. Stejně jako u prvního alba věnovali členové Ďáblova stáda velkou péči aranžím skladeb. Jádro kapely ve složení Wabi Daněk, David Landštof (bicí, perkuse), Josef Štěpánek (kytary), Jan Lstibůrek (baskytara, kontrabas) a Jan Kořínek (hammodky, piáno) zahrálo Jesse Jamese jako baladu v pomalejším tempu, nádherná verze Lucky Old Sun zaujala svojí křehkostí a střídmostí. U některých písní překvapil i výběr textu – v případě Špitálu u svatého Jakuba (St. James Inrirmary) sáhli hudebníci po překladu Josefa Škvoreckého a Lubomíra Dorůžky. Zaplněný sál ratajského Klubu Pivovárek ochutnal i další „novinky“ – Frankie and Johnny, Big Rock Candy Mountains či Long Black Veil, všechny samozřejmě v českých verzích.

avatar Autor: on 14.7.2014. Filed under Headlines,Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.