TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Rozmarný šestnáctý STARÝ DOBRÝ WESTERN

Právě uplynulý víkend patřil na Bystřičce – přehradě country a jeho příznivcům. Konal se zde již šestnáctý ročník hudebního festivalu s názvem STARÝ DOBRÝ WESTERN.

Na dvou scénách se za dva dny vystřídalo 22 kapel, tančilo se, švihalo biči, vrhalo sekerami a také předávalo hudební ocenění. Celé dva dny se ale nesly v duchu dobré nálady a vynikající atmosféry. Tu příznivcům nezkazilo ani rozmarné počasí. V průběhu pátečního podvečera počasí zařadilo do svého repertoáru dvouhodinový deštík, ale ani ten neodradil návštěvníky užít si dosytosti koncert Petry Černocké a s deštníky a pláštěnkami zpívali a tančili. V průběhu večerního countrybálu se už ale všichni radovali z vyjasněné oblohy.

V sobotu program probíhal na dvou scénách a pátečních čtrnáct stovek návštěvníků se pomalu rozrůstalo. Již první tóny vystoupení kapely Hop Trop naznačily, že se publikum má na co těšit. Páteční deštivé počasí vystřídalo tropické vedro, které přimělo návštěvníky okoupat se v nedaleké přehradě nebo se projít se po hrázi na druhou souběžně probíhající scénu U Mokrošů.

Program gradoval a jeho vyvrcholením bylo vystoupení famózního Karla Kahovce se skupinou George & Beatovens a Rangers-Plavců. Úplný závěr patřil Tomáši Linkovi a kapele Přímá linka, s nimiž si známé hity zpívalo také dva a půl tisíce návštěvníků festivalu. V průběhu koncertu Přímé linky pak proběhlo slavnostní předání ocenění Association for Main Scene of Country Music Pavlu Brümerovi, dlouholetému členovi, banjistovi a zpěvákovi skupiny Fešáci, které v zastoupení převzal Tomáš Linka.

„Letošní ročník byl pro nás významný zejména potvrzením, jak věrné a skvělé máme příznivce. V průběhu pátečního podvečera, kdy přišel dvouhodinový déšť, jsme s napětím očekávali, jak publikum zareaguje. Lidé si však vytáhli své pláštěnky či deštníky a dokázali nám tak, že si přišli nebo přijeli vychutnat svoji oblíbenou muziku bez ohledu na počasí,“ prozradila Petra Dvořáková, členka pořadatelského týmu festivalu.

avatar Autor: on 4.8.2014. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.