TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

V rámci 18. Valašského nákypu se pokřtí nové CD Vrkoč a Gympleři oslaví 18 let existence

GympleřiJiž tento týden, v pátek 11. listopadu, se v Malém sále kulturního domu ve Vsetíně uskuteční 18. ročník festivalu Valašský nákyp. A číslice osmnáct bude protkávat celý festivalový den i jeho program. Začátek je naplánován, jak jinak než, na 18 hodin.

Po úvodním vystoupení zlínské kapely PASS, dostanou slovo mladí muzikanti ze Vsetína – Longer Effect. Okolo dvacátého hodiny pak bude program pokračovat další číslicí osmnáct. Osmnáct nových písní pokřtí na novém CD „Plán mám jenom na zítřek“ vsetínská kapela Vrkoč.

„Vrkočí CD je to v pořadí třetí a název „Plán mám jenom na zítřek“ je podle jedné z písní,“ prozradil kapelník kapely Vrkoč a hlavní pořadatel festivalu Dušan Trličík. Ten také složil převážnou část hudby i textu písní na novém CD. A na co se mohou příznivci skvělých textů a příjemné Vrkočí hudby na CD těšit? „Na nové desce jsou dvě písně se speciálním příběhem. Píseň „V díře“, zachycující období ještě před vznikem kapely, věnovaná bývalé avšak námi oblíbené hospodě u Trampa. A pak píseň „Slova co nejdou zpátky vzít“, která byla složena u příležitosti svatby našeho houslisty a zpěváka. Zajímavé, ale je, že kromě této svatební písně jsou zde natočeny také dva songy, které byly již na svatbách hrány. Jednu jsme hráli na svatbě našeho bubeníka, druhá pak zněla na svatbě našeho houslisty,“ doplnil autor hudby i textů Dušan Trličík.

Po deváté hodině pak již dostane prostor vsetínská kapela Gympleři. Ta představí poslední osmnáctku večera – v průběhu Valašského nákypu oslaví 18 let své existence.

Gympleři vznikli v průběhu studia zakládajících členů na vsetínském gymnáziu v roce 1993. Po odchodu členů na vysoké školy nastala dvouletá pauza, která však skončila v roce 1998 příchodem nových muzikantů. Od té doby se složení kapely a muzikantů mnohokrát obměnilo. Největší změna nastala v roce 2001, kdy se sestava rozrostla z pěti členů na současných devět. Kapela každoročně pořádá country festival STARÝ DOBRÝ WESTERN, již tradičně vánoční koncerty a vystupuje na akcích pořádaných Městem Vsetín. Gympleři se na Valašském nákypu představí v nejaktuálnější sestavě, ve které působí od ledna letošního roku, avšak zavzpomínají i na staré písně a členy.

Na večer plných osmnáctek se těšte 11. listopadu, od 18 hodin na 18. ročníku festivalu Valašský nákyp. Více informací najdete na www.vrkoc.cz/nakyp

Petra Černocká (Foto: Gympleři)
avatar Autor: on 9.11.2011. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*