TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

STARÝ DOBRÝ WESTERN představí regionální kapely i hvězdy

Ruty Šuty, STARÝ DOBRÝ WESTERN 2015 (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Ruty Šuty, STARÝ DOBRÝ WESTERN 2015 (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Letos plnoletý 18. ročník country festivalu, proběhne tradičně první víkend v srpnu (5. – 6. 8. 2016) na tradičním místě – na Bystřičce-přehradě (okres Vsetín).

Program bude pestrý a bohatý. Během dvou festivalových dnů vystoupí na dvou scénách nejen kapely zvučných jmen, ale také místní regionální kapely, které nabízí kvalitní muziku a dobrou zábavu.

„Bývá nepsaným pravidlem, že první část pátečního country bálu, a potom také sobotní podvečer, obstará naše pořádající kapela Gympleři ze Vsetína,“ prozradil Martin Mrlina, zpěvák kapely Gympleři a také člen nejužšího organizačního týmu. Na vsetínské Gymplery se mohou návštěvníci Westernu těšit v pátek od 20 hodin v rámci country bálu pod širým nebem a pak v sobotu 6. srpna po 18 hodině.

Diváci, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Gympleři)

Diváci, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Gympleři)

V pátek okolo 18 hodiny pak pódium letního kina přivítá kapelu Karel Zich Revival Band složenou z muzikantů od Vsetína, Valašského Meziříčí až po Zašovou. V průběhu letošního července si připomínáme 12 let od úmrtí Karla Zicha, a to byla zhruba doba, kdy se revivalová kapela začala dávat dohromady. Bohumil „Bob“ Skýpala, zpěvák a kytarista z Valašského Meziříčí, objevil písně Karla Zicha i podobnost svého hlasu sice již na vojně, ale oficiálně až v roce 2006 vzniklo uskupení, které po drobných personálních obměnách uslyšíte i na STARÉM DOBRÉM WESTERNU. To, co je ale posláním jejich kapely, jistě poznáte po pár prvních taktech jejich produkce. Šířit a připomínat krásné písničky Karla Zicha zahrané s láskou a pokorou valašských muzikantů.

Další z téměř místních kapel můžete slyšet v sobotu na scéně U Mokrošů zhruba od 11 hodin a jmenuje se Freďáci. Přerovská kapela hraje country muziku s nádechem bluegrassu, kterou sami členové kapely opatřili českým textem.

Freďáky pak okolo sobotního poledne na pódiu vystřídá valašskomeziříčská formace Díra v kapci, jejíhož kytaristu a frontmana jistě rozeznáte hned po pár úvodních slovech – jedná se totiž o Westernového moderátora René Mikulenku. Kapela je založena na jeho autorské tvorbě a sami o sobě prohlašují, že hrají „natruc“ folk.

STARÝ DOBRÝ WESTERN 2013 - Gympleři (Foto: Leona Brázdilová / Gympleři)

STARÝ DOBRÝ WESTERN 2013 – Gympleři (Foto: Leona Brázdilová / Gympleři)

Dle pořadí vystoupení poslední místní kapelou, která se v sobotu představí na Scéně u Mokrošů, a to kolem 14. hodiny, je Country Míza z Hranic na Moravě. V jejím podání uslyšíte písně spíše bluegrassového rázu proloženými country písničkami, většinou s vlastními autorskými texty.

STARÝ DOBRÝ WESTERN toho ale představí mnohem víc. Těšit se můžete na interprety zvučných jmen i bohatý doprovodný program.

Dva dny, dvě scény – to je festival plný hvězd – to je STARÝ DOBRÝ WESTERN.

Více na www.starydobrywestern.cz.

Diváci, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Ota Volejník / Gympleři)

Diváci, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Ota Volejník / Gympleři)

avatar Autor: on 25.7.2016. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*