TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Přelomové album Wrecking Ball zpěvačky Emmylou Harris se vrací v trojdiskové edici

Emmylou Harris: Wrecking Ball (1995)

Emmylou Harris: Wrecking Ball (1995)

Album Wrecking Ball vydané v roce 1995 znamenalo přelom v hudebním směřování Emmylou Harris. Role producenta se zhostil Daniel Lanois, proslulý svojí spoluprací s Bobem Dylanem, Petrem Gabrielem či kapelou U2. I když bylo album poskládáno téměř výhradně z cover verzí (Neil Young, Bob Dylan, Steve Earle, Lucinda Williams, Jimi Hendrix, Gillian Welch,…), překvapilo nejen výběrem některých písní, ale zejména netradičním rockovým pojetím a nečekaně experimentálním zvukem. Dobová kritika byla zcela nadšena a přestože od vydání alba  uplynuly již téměř dvě desetiletí, neztratily nahrávky dodnes nic ze své svěžesti a magičnosti. Album Wrecking Ball znamenalo pro Emmylou Harris nejzásadnější album kariéry a doslova otevřelo cestu k novým hudebním obzorům.

Rozšířená tří disková reedice alba, která nabídne koncertní a alternativní studiové verze jednotlivých písní, vyjde 8. dubna u Nonesuch Records. Tou dobou se-také zpěvačka vydá na koncertní turné. Mezi doprovodnými muzikanty budou Daniel Lanois, Steven Nistor a Jim Wilson. V měsíci květnu pak Emmylou Harris s těmito muzikanty dorazí i do Evropy a odehrají zde sedm koncertů.

Připomeňme, že před nedávnem Emmylou Harris rozšířila  svojí bohatou sbírku ocenění – s Rodney Crowellem obdrželi Grammy v kategorii Best Americana Album za loňský společný počin Old Yellow Moon.

avatar Autor: on 8.3.2014. Filed under Headlines,Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.