TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Přečteno jinde: Townes Van Zandt, Bob Dylan a Wovenhand v říjnovém Full Moonu

Redaktoři časopisu Full Moon rozhodně netrpí stylovými předsudky a snad v žádném z čísel nechybí  zmínky o osobnostech spojených s americkou country hudbou. Říjnové číslo tohoto dvouměsíčníku přináší čtení z tohoto pohledu více než zajímavé. Hned dva články jsou věnovány písničkáři Townesu Van Zandtovi, jehož mnohé songy se staly kultovními (připomeňme třeba If I Needed You, kterou proslavili Emmylou Harris a Don Williams nebo Pancho and Lefty v  podání Willieho Nelsona a Merle Haggarda). Složitou písničkářovu cestu životem popisuje v článku s titulkem Čistá duše Michal Pařízek a recenzi na aktuální album coverů Van Zandtových písní  nahraných trojicí rockerů Scott Kelly + Steve von Till +Wino připravila  Axe.

V říjnovém Full Moonu naleznete také povídání o novém albu Boba Dylana Tempest, které je na moha místech doslova prosáklé dřevní country, dále podrobné recenze nového alba Wovenhandu The Laughing Stalk i vinylu (7”) Marrikkopa / Backshell 7 kapely Desaparecidos, jednoho z projektů county-folk-rockového písničkáře z Nebrasky Conora Obersta.

Jinak je, jako ostatně vždy, Full Moon plný informací z nejrůznějších možných zákoutí současné hudby.

avatar Autor: on 6.10.2012. Filed under Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*