TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Slim Cessna’s Auto Club – temné country z Colorada v pražském Lucerna Music Baru!

Slim Cessna's Auto ClubLucerna Music Bar, středa 6. června, 20.30 – na tomto místě, v tento den a hodinu se naskytne jedinečná možnost na vlastní oči a uši okusit, jak chutnají temné country gospely kultovní denverské kapely Slim Cessna’s Auto Club.

Denverská scéna obohatila hudební svět o několik zásadních jmen, z nichž jsme v našich končinách měli zatím možnost poznat jen Davida Eugene Edwardse a jeho Woven Hand. Tenhle pozoruhodný věrozvěst alternativního country založil nejen legendární Sixteen Horsepower, ale hrál i se Slimem Cessnou a Jay Munlym, kteří již dvě desítky let kočují se svojí prazvláštní společností nesoucí název Slim Cessna’s Auto Club.

Jejich rekvizity jsou ryze countryové – kytary, banjo, steel kytary, kontrabas – a náměty koneckonců také (víra, problémy ve vztazích, alkohol,…), ale výsledek je na hony vzdálen nashvillské produkci nebo řekněme tomu, co pod pojmem country prezentují naše rádia. Písně ušpiněné drsnou realitou života, nabité démony i punkovou energií, ponořené do psychedelického oparu kytar navozujících děs coloradských pouští posluchače buď zcela pohltí (a očarují a už nepustí), nebo odvrhnou jednou a provždy.

Slim Cessna’s Auto Club mají na svém kontě sedm alb (sólové projekty členů nepočítaje) a s výjimkou debutu s příznačným názvem „American Country Music Changed Her Life“ už od roku 2000 svá díla vydávají u labelu Alternative Tentacles, v jehož pozadí stojí Jello Biafra, zásadní osobnost punkové historie, mimo vše jiné zakladatel Dead Kennedys.

A abych se neopakoval a nerecykloval fakta jinými napsaná Jiří Špičák: Táhnout hořící dostavník pouští, recenze loňského alba Unentitled na skorepa.blogspot.com – nejpodrobněji se věnuje denverské scéně „Bro“ v letošním Full Moonu č. 21) dovolím si nabídnout už jen jednu jedinou ukázku ze serveru youtube.com

A pro úplnost: Večer zahájí vycházející hvězdy italské nezávislé rockové scény The Three Blind Mice.

Koncert pořádají Scrape Sound (http://www.scrapesound.org/), cena vstupenek v předprodeji je 290 Kč, na místě (zbudou-li nějaké) 390 Kč.

avatar Autor: on 10.5.2012. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*