TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Tento víkend – STARÝ DOBRÝ WESTERN na Bystřičce!

Diváci, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Gympleři)

Diváci, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Gympleři)

Poslední dny dělí pořadatele, návštěvníky i účinkující od víkendu plného hudby na Bystřičce – přehradě. V pátek 7. srpna zde odstartuje sedmnáctý ročník country festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN.

„Ještě v této chvíli, a vlastně do poslední minuty vzpomínáme, co je potřeba domluvit, zařídit a nachystat. Nejvíce se těšíme, až to všechno vypukne. Až přijedou muzikanti, dorazí kamarádi pořadatelé a zejména, až dorazí návštěvníci, protože oni udělají tu správnou festivalovou atmosféru,“ prozradil Martin Mrlina, jeden z hlavních organizátorů.

I letos STARÝ DOBRÝ WESTERN nabídne spoustu muziky a doprovodného programu, vše – jak název napovídá – ve stylu country & western. Podrobný program představuje Martin Kožich, dramaturg festivalu: „V pátek se areál otevírá ve tři hodiny a program startuje ve čtyři hodiny festivalovou hymnou a vztyčením festivalové vlajky. Představí se Špunt z Přerova s vlastní pohodovou tvorbou, Monokl z Ústí nad Labem, americkou klasiku zahrají Metropolitan Country z Prahy a okolí a bluegrass známá kapela COP. Páteční den je již tradičně ukončen country bálem pod širým nebem za doprovodu vsetínských Gymplerů a revivalové kapely písní Waldemara Matušky s názvem Walda a Malevil Band z Prahy. Celý pátečním dnem vás provedou moderátoři Honza Gottfried a Daniel Káčer.“

Tarso Miller na Stodole Michala Tučného 2014 (Foto: Jiří Konc / CountryWorld.cz)

Tarso Miller na Stodole Michala Tučného 2014 (Foto: Jiří Konc / CountryWorld.cz)

Sobotní program pak probíhá na dvou scénách. Scéna U Mokrošů startuje v 11 hod, slovem ji budou obsluhovat svérázný René Mikulenka a upovídaný Daniel Káčer. Představí zde sedm kapel. Program odstartuje zlínská kapela Jack´s Band, štafetu přebere Vrkoč ze Vsetína, který potěší příjemnými melodiemi s vtipnými texty kapelníka Dušana Trličíka, pak Díra v kapci z Valašského Meziříčí a country Hazard Zlín. Odpolední blok ozdobí kapela D.N.A. z Brna, Telegraf z Uherské Hradiště a tuto menší scénu uzavře svým vystoupením zahraniční host Tarso Miller z Brazílie, který zahraje s dvěma doprovodnými muzikanty ze Slovenska klasickou americkou hillbilly music.

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Petra Dvořáková/ Gympleři)

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, STARÝ DOBRÝ WESTERN (Foto: Petra Dvořáková/ Gympleři)

„Scéna Letní kino v sobotu startuje ve 13 hodin vystoupením známého a oblíbeného dua Wabi Daněk a Miloš Dvořáček. Již několikrát jsme si vyzkoušeli, že je velmi příjemné představit i osobnosti takových jmen takhle brzy odpoledne. Lidé si u nás vychutnají svou odpolední siestu, a z atmosféry pak čiší všestranná pohoda a klid,“ vysvětlil dramaturgický počin Martin Kožich.

Neznámi na Stodole Michala Tučného 2014 (Foto: Jiří Konc / CountryWorld.cz)

Neznámi na Stodole Michala Tučného 2014 (Foto: Jiří Konc / CountryWorld.cz)

Wabiho Daňka na pódiu vystřídá BG Nova ze Šumperku a známá kapela Devítka v čele s Honzou a Jindřiškou Brožovými. V odpolední části se představí klasičtí Poutníci, novodobou českou country & bluegrass přiblíží Alishi & Mišmaš a unikátní podívanou a slyšenou nabídne Steel Guitar Show za doprovodu slovenské kapely Neznámi. Podvečer uzavře pořádající kapela Gympleři ze Vsetína, která se představí v letos nové sestavě.

Gabriela Goldová - Gold of Shania Twain (Foto: Jiří Blahoslav Bláha / Gold of Shania Twain)

Gabriela Goldová – Gold of Shania Twain (Foto: Jiří Blahoslav Bláha / Gold of Shania Twain)

Závěrečný festivalový večer se i přes změnu kvůli zrušenému vystoupení Petra Spáleného velmi příjemně dotvořil. „Od osmi hodin bude pódium patřit dámské kapele Schovanky. Ty vystřídá u nás poprvé vystupující Milan Drobný, známá osobnost kdysi působící v divadle Semafor s dvojicí Suchý – Šlitr, a nebo Country Beatem Jiřího Brabce. Na Westernu vystoupí s doprovodnou kapelou Faces. Večer pak americkou moderní country ve svém podání rozpálí projekt Gábiny Goldové – Gold of Shania Twain a celý večer uzavřou Taxmeni,“ doplnil sobotní program Martin Kožich.

Taxmeni na STARÉM DOBRÉM WESTERNU 2012 (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Taxmeni na STARÉM DOBRÉM WESTERNU 2012 (Foto: Pavel Hrdlička / Gympleři)

Hudba na dvou scénách, doprovodný program ve stylu country & western, dětský koutek, předávání ocenění Association for Main Scene of Country Music či kulturní bonus ve spolupráci s Muzeem regionu Valašska. Toto a spoustu zážitků, milých setkání a nezapomenutelných vzpomínek – to je festival plný hvězd. Přijďte se o tom 7. a 8. srpna také přesvědčit na STARÝ DOBRÝ WESTERN.

Více na www.starydobrywestern.cz

avatar Autor: on 5.8.2015. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.