TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Stodola Michala Tučného vzdá hold Zdeňku Rytířovi

Zdeněk Rytíř a Michal Tučný (Foto: archív)

Zdeněk Rytíř a Michal Tučný (Foto: archív)

Letošní ročník hudebního festivalu Stodola Michala Tučného, který proběhne ve dnech 22. a 23. srpna 2014 v jihočeských Hošticích u Volyně, nebude jen vzpomínkou na Michala Tučného, ale také na jeho hudebního i životního souputníka, textaře Zdeňka Rytíře, který zemřel v říjnu loňského roku ve věku 69 let. V sobotním večerním galaprogramu tak zazní blok písní Zdeňka Rytíře a to nejenom těch, které napsal pro Michala Tučného. Hoštického festivalu by se měla zúčastnit i vdova po Zdeňku Rytířovi, Helena Rytířová a v jednání je i účast kytaristy Pavla Říčaře, který s legendárním textařem rovněž spolupracoval (např. ve skupině Mefisto).

V hlavním festivalovém programu vystoupí za doprovodu pražské skupiny BlueGround mimo jiné Tomáš Linka, Richard Tesařík, František Nedvěd, Lenka Nová, Tomáš Trapl, Ondřej Ruml, Leona Černá, Jiří Zonyga a další.

V sobotním odpoledním programu je nachystán i koncert dalšího zpěváka, v jehož kariéře hrál zásadní roli Zdeněk Rytíř. Tímto interpretem není nikdo jiný, než Petr Spálený, který v Hošticích vystoupí se skupinou Apollo. Kromě jeho koncertu se diváci mohou těšit také na vystoupení Roberta Křesťana a Druhé trávy, slovenské country kapely Neznámi, Františka Nedvěda nebo skupiny Chinaski.

Vstupenky na Stodolu Michala Tučného zakoupíte za zvýhodněnou cenu 548 Kč  v předprodejní síti Eventim a na eventim.cz. Přímo na místě festivalu pak budou vstupenky k dostání za cenu 598 Kč. Děti do 130 cm a vozíčkáři mají vstup zdarma. V těsné blízkosti areálu bude opět zřízen camp. Informace o možnosti ubytování i další aktuality o festivalu naleznete na www.kyno.cz

Zdeněk Rytíř (Foto: Supraphon)

Zdeněk Rytíř (Foto: Supraphon)

avatar Autor: on 25.7.2014. Filed under Headlines,Ve zkratce. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.