TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Natalie Maines z Dixie Chicks vyrazí na turné

Frontmanka dámského tria Dixie Chicks, zpěvačka Natalie Maines, letos vyrazí na turné. Bude to její první koncertní šňůra od roku 2006 a vůbec první sólová. Na cestách ji bude doprovázet producent a držitel ceny Grammy Ben Harper. Na svých koncertech Natalie představí hlavně písně ze svého nového alba Mother. To vyjde ve Spojených státech 7. května 2013. A jak zpěvačka již raději dopředu upozorňuje, bude hudba na jejím novém projektu nahony vzdálená té, kterou dělala ještě jako členka Dixie Chicks.

„Chtěla jsem, aby mé nové album bylo velmi odlišné od toho, co jsme dělaly s Dixie Chicks,“ prozradila o své rockově laděné novince Natalie. „Sólové projekty frontmanů slavných kapel jsou většinou takové, že by klidně mohly vzniknout pod hlavičkou původní skupiny. Myslím si ale, že to moje je opravdu zásadně rozdílné od tvorby Dixie Chicks. Ten rozdíl a oddělení se od Dixie Chicks jsou pro mne velmi důležité.“

Titulní skladbou alba je cover verze písně z legendárního alba skupiny Pink Floyd The Wall. Mezi desítkou skladeb na novém CD Natalie Maines však najdeme i další předělávky hitů od Eddieho Veddera nebo Jeffa Buckleyho. Je tu ale i úplně nová píseň, kterou pro Natalie napsaly její někdejší kolegyně z Dixie Chicks Martie Maguire a Emily Robison. S nimi je Natalie i nadále v kontaktu a dokonce společně občasně vystupují s repertoárem Dixie Chicks. Neznamená to ale, že by se tato legendární formace dávala znovu dohromady a dodává, že Martie a Emily chystají další album svého vlastního projektu Court Yard Hounds.

avatar Autor: on 19.2.2013. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.