TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ve zkratce: Miranda Lambert, Mac McAnally, Linda Ronstadt a další

Miranda Lambert
Photo by PRPhotos

Velmi očekávané novinkové album jedné z nejlepších countryových zpěvaček současnosti, Mirandy Lambert, vyšlo 1. listopadu 2011. Prvním singlem z nové kolekce Four the Record je nahrávka „Baggage Claim.“ Na jejím vzniku se kromě Mirandy podíleli také Josh Kelley (sborové vokály) a Steve Winwood na Hammondovy varhany. Na novém zpěvaččině albu najdete celkem čtrnáct skladeb a u celkem šesti z nich (včetně již zmíněné písně „Baggage Claim“) je Miranda podepsána jako autorka nebo spoluautorka. Jako host se na novém Mirandině projektu objeví i její manžel, zpěvák Blake Shelton. CD Four the Record, které je nástupcem veleúspěšné kolekce Revolution, vychází hned ve dvou verzích. Kromě standardní kolekce je k dispozici i limitovaná série, která obsahuje bonusové nahrávky a DVD, na kterém Miranda vypráví o přípravě nového alba.

V pondělí 12. září 2011 prohrál svůj boj s rakovinou skladatel Don Wayne. Bylo mu 78 let. V roce 1963 se v nahrávce Leftyho Frizella proslavila skladba „Saginaw, Michigan,“ kterou Don napsal společně s Billem Andersonem. Dalším jeho hitem byla píseň „Country Bumpkin,“ kterou v roce 1974 nazpíval Cal Smith a tato nahrávka se záhy vyšvihla na první místo country žebříčku a získala hned dvě ceny ACM a jednu cenu CMA. Kromě těchto dvou skladeb napsal Don Wayne celou řadu písní, které najdeme v katalogu takových interpretů, jakými jsou např. Hank Williams Jr., Eddy Arnold, Jean Shepard, Tex Ritter, Hank Snow, Ernest Tubb a celá řada dalších. V roce 1978 byl Wayne za své celoživotní dílo uveden do skladatelské Dvorany slávy.

Ve věku 90. let zemřela v úterý 13. září 2011 zpěvačka a také členka nashvillské Grand Ole Opry, paní Wilma Lee Cooper. Zpěvačka zemřela ve svém domě ve Sweetwateru v Tennessee. Narodila se jako Wilma Leigh Leary. Svojí profesní kariéru začala jako členka skupiny Leary Family, která si získala regionální ohlas na území Západní Virginie. Wilmina celonárodní kariéra započala v roce 1940, kdy začala spolupracovat s houslistou Stoneym Cooperem, který se později stal i jejím životním partnerem. Z katalogu Cooperových jmenujme například nahrávky „The Legend of the Dogwood Tree“ nebo „Little Rosewood Casket.“ Manželé Cooperovi byly členy Opry od roku 1957 a v jejím programu vystupovali až do Stoneyho smrti v roce 1977. Wilma Lee Cooper vystupovala v programu Opry pravidelně až do roku 2001.

Zpěvák a skladatel Mac McAnally vydal své první živé album. Jmenuje se Live in Muscle Shoals a vyšlo 11. října 2011. Album bylo natočeno během živého vystoupení na Universitě v Severní Alabamě a bude obsahovat písně z Macovy autorské dílny, mezi nimi například „Back Where I Come From,“ „Down the Road“ (obě proslavené v podání Kennyho Chesneyho) či „All These Years,“ kterou známe v podání formace Sawyer Brown.

Heart Like a Wheel je název knižních memoárů, které v roce 2013 vydá zpěvačka Linda Ronstadt. Název si Linda vypůjčila z titulu svého úspěšného alba z roku 1974. Kniha vyjde u amerického nakladatelství Simon and Schuster. Linda Ronstadt slavila největší úspěchy v sedmdesátých letech s náhravkami jako „When Will I Be Loved,“ „Blue Bayou,“, „Crazy,“ nebo „Love is a Rose.“ V roce 1975 získala Grammy pro nejlepší ženský countryový výkon za nahrávku Williamsovy písně“I Can’t Help It (If I’Am Still in Love With You)“. Dalším hvězdným vrcholem byla pro Lindu spolupráce s Emmylou Harris a Dolly Parton na hvězdném projektu Trio, který jim v roce 1987 vynesl další cenu Grammy a také cenu americké CMA.

avatar Autor: on 17.11.2011. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*