TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Druhá tráva se pro jediný koncert spojí s finalistou X-Factoru

Ondřej Ruml Jak znějí písničky populární bluegrassové Druhé trávy, když je nezpívá její frontman Robert Křesťan? To se mohou dozvědět návštěvníci pondělního koncertu v pražském Paláci Akropolis. Kapela se na něm představí s exkluzivním hostem – finalistou předloňského X-Factoru Ondřejem Rumlem. Mladý muzikant nejenže zahraje jako host večera několik písniček ze svého repertoáru za doprovodu Druhé trávy, ale rovněž zazpívá i skladby Roberta Křesťana. Ten samozřejmě na koncertě, který začne ve 20 hodin, také nebude chybět.
„Málokdo ví, že Ondřej Ruml vyrostl na podobné bluegrassové muzice jako členové Druhé trávy. Navíc je to také výborný banjista. Takže to spojení není vůbec náhodné,“ říká manažer Druhé trávy David Němeček.
To potvrzuje i Ruml, který si hostováním na koncertu Druhé trávy splní svůj sen. „Druhou trávu jsem poslouchal a chodil na koncerty už jako dvanáctiletý kluk. Už tehdy jsem se snažil hrát na kytaru některé jejich věci a snil o tom, že jednou budu hrát jako oni,“ říká Ruml. „Také jsem už tehdy vnímal překrásné texty Roberta Křesťana, jejich kouzlu jsem však naplno podlehl až později, protože jako dítě jsem jim tolik nerozuměl. Je pro mě nesmírnou ctí a splněním snu zazpívat si a zahrát si s touhle kapelou,“ dodává.
Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Od svého vzniku je řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky – autorská a interpretační výjimečnost Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.
Jako jedna z mála českých kapel pravidelně každý rok absolvuje turné po Spojených státech amerických s velice příznivým ohlasem. Ve výčtu významných zahraničních interpretů, se kterými Druhá tráva spolupracovala či spolupracuje, nechybí takové osobnosti jako je Peter Rowan, Tony Trischka, Davey Spillane, Andy Owens nebo Charlie McCoy. Loni si Druhou trávu vybralo americké velvyslanectví, aby zahrála před pražským projevem prezidenta Baracka Obamy a letos spolupracovali se zpěvákem Pavlem Bobkem na jeho úspěšném albu Víc nehledám.

Robert Křesťan
avatar Autor: on 15.5.2010. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*