TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Na strakonickém Jamboree se bude dražit mandolína Gibson

Jamboree 2004Festival JAMBOREE 2004, který se bude konat ve dnech 28. – 29. Května ve Strakonicích přináší ve své nabídce řadu, poměrně podstatných, změn, které budou sloužit jak pro obohacení programu, tak rovněž pro zlepšení podmínek a nabídky využití času návštěvníků.
Festival, ve své podstatě postavený na tradičním bluegrassu, se v posledních letech žánrově rozšířil a ve svých programech nabízí vystoupení řady skupin, které tuto tradiční orientaci již opustily. Diváci tak mají možnost sledovat vystoupení skupin orientovaných na country, novou akustickou hudbu, moderní bluegrass či na další hudební projevy současné hudby. Tato nabídka není ovlivněna nedostatkem nápaditosti dramaturgie, ale naopak ve struktuře jednotlivých programů umožní návštěvníkům porovnat řadu odlišných přístupů špičkových skupin k žánru bluegrassové a country hudby.
Letošní ročník je zajímavý tím, že bude opuštěno staré, i když osvědčené, schéma kombinace hlavní scény letního kina a hradních nádvoří, které sice postačovalo, ale neumožňovalo maximální využití jednotlivých prostor. Celý festival by se měl nést v duchu pohodového svátku hudby. Tomuto cíli je podřízena programová nabídka, doplňkové programy a atrakce a samozřejmě rozsah a kvalita podávaného občerstvení.
Pořadateli akce, Městskému kulturnímu středisku ve Strakonicích, se podařilo sjednat podmínky pro využití jezdeckého areálu Závodiště u řeky Otavy a v této překrásné přírodní scenérii se budou odehrávat doplňkové pořady k hlavní scéně letního kina.
Zároveň budou tyto prostory určeny jako odpočinková oblast se širokou nabídkou občerstvení a diváckých atrakcí pro děti i dospělé. Jelikož se jedná o areál v těsném sousedství letního kina, odpadnou tak nutné přechody návštěvníků z jednotlivých scén.
Vytvořením nové scény v areálu Závodiště mohou organizátoři lépe využít všech prostor pro presentaci programové nabídky festivalu.
Stálá scéna letního kina bude sloužit hlavním programům při pátečním a sobotním koncertu. Scéna Závodiště bude otevřena již v páteční odpoledne upoutávacím koncertem „Hrají Strakoňáci“, ve kterém se představí řada skupin ze Strakonicka hrající country a bluegrass. Program tohoto úvodu festivalu volně vyvrcholí před zahájením prvního hlavního koncertu festivalu v Letním kině.
Po skončení hlavních koncertů se budou moci diváci vrátit na scénu Závodiště, kde po páteční i sobotní půlnoci bude otevřena DUPÁRNA, program bluegrassové a country hudby hrající pro volné tancování a zpívání, třeba až do rána.
Sobotní denní program se bude opět odehrávat na Závodišti s širokou nabídkou doplňkových programů pro všechny věkové kategorie návštěvníků festivalu. K vidění bude trénink parkurového ježdění, možnost pro děti se svézt na koních, přehlídky zvláštních dovedností rodeových jezdců. Kromě těchto atrakcí v programu „Zlaté staré časy“ bude připomenuta americká hudba dřevního období old time music a bluegrassu.
Každému návštěvníkovi se navíc nabízí fantastická možnost, jak získat přímo na festivalu skvělou mandolinu GIBSON model A9. V průběhu sobotního hlavního koncertu proběhne ojedinělá aukce s možností vydražení výtečného nástroje.
Model mandoliny A9 bude dražen přímo z podia od základní vyvolávací ceny 30.000 Kč za účasti zástupce společnosti GIBSON pro Českou republiku. Tato skvělá možnost pořízení mandoliny by neměla nechat žádného zájemce chladným, neboť nabízená vyvolávací cena je bezkonkurenčně nízká. Popis mandoliny zájemci o dražbu najdou na webových stránkách www.gibson.com s uvedením všech podrobností.
Celá aukce bude probíhat tak, že vítěz dražby složí na místě nevratnou zálohu ve výši min. 1.000 Kč s tím, že doplatek do vydražené ceny bude splatný na účet dražitele do 14ti dnů, tedy do 15. června 2004. V případě, že vítěz dražby od koupě odstoupí, bude tato koupě nabídnuta 2. popř. 3. zájemci v pořadí provedené dražby a to za jimi nabízené ceny. O průběhu a výsledku aukce bude pořízen na místě zápis, který bude podkladem pro vypořádání ojedinělé dražby.
Podrobnější informace o programu festivalu a jeho zvláštních hostech přineseme již zítra v samostatném článku.

avatar Autor: on 26.5.2004. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*