TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Svět bez slz“ Lucindy Williams

Jedna z nejpozoruhodnějších osobností americké country-rockové scény Lucinda Williams připravuje k vydání své nové album „Svět bez slz“ – World Without Tears.
Devětačtyřicetiletá zpěvačka a autorka tak přichází s novým CD neobvykle brzy (dva roky) po předcházejícím, Grammy ověnčeném titulu Essence. Za celou svojí více než třicetiletou hudební kariéru vydala totiž jen šest samostatných alb, v devadesátých letech pouze dvě – v roce 1992 Sweet Old World (titulní píseň převzala Emmylou Harris na Wrecking Ball) a o šest let později Car Wheels on a Gravel Road (za kterou získala Grammy v kategorii nejlepší album současného folku). I přes svoji nepříliš rozsáhlou tvorbu je Lucinda Williams považována za jednu z nejlepších autorek písní v oblasti country i rocku vůbec. Právě CD Car Wheels on a Gravel Road se také mimojiné objevilo v anketě hudebního magazínu Rolling Stone mezi alby (na desátém místě), která nejvíce ovlivnila ženskou rockovou hudbu (z countryové oblasti nalezneme mezi první patnáckou ještě kolekci písní Patsy Cline). Začátkem roku 2003 se jméno Lucinda Williams objevilo mezi nominacemi na Grammy opět, tentokrát v kategorii nejlepší ženský countryový pěvecký výkon.
Lucindino sedmé album vyjde 8. dubna 2003. Všech 14 písní si na něj napsala sama. Kromě ní se na nahrávce podílejí muzikanti Doug Pettibone (kytara), Jim Christie (klávesy, bicí, perkuse) a Taras Prodaniuk (baskytara). Stylově by se nové písně měly pohybovat jednak v obvyklé folkově country-rockové oblasti, kromě toho zde ale nalezneme také klasickou country baladu (ve stylu Patsy Cline), delta blues a v jedné písni překvapí Lucinda i songem ve stylu „hip-billy“.
V tuto chvíli nezbývá než čekat a věřit, že World Without Tears nezaostane ve svých kvalitách za alby předcházejícími a že se také záhy objeví na našich pultech i v nabídkách internetových prodejců.

avatar Autor: on 12.2.2003. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*