TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Butterfly Country Festival, část 2: Mark Chesnutt

Mark ChesnuttČasopis Billboard označil Marka Chesnutta za jednoho z deseti nejhranějších country zpěváků 90. let a jeho píseň „It’s A Little Too Late“ se stala pro EMI Music Publishing nejhranější skladbou v letech 1995-2000. Mark v současné době dokončuje nové album a chystá se na velký comeback v country hitparádě. Koncert Marka Chesnutta byl proto slavnostním vyvrcholením celého Butterfly Country Festivalu, konaného v holandském Emmenu.
Začátek koncertu se značně opozdil kvůli prudkému dešti. Nepříznivé počasí jsem přečkal v Markově šatně, kde jeho manažer komentoval nastalou situaci trefnými slovy: „No Show Chesnutt!“ Když konečně přestalo pršet a koncert mohl začít, pořadatelé přinesli na podium velký koš s pivem v plechu, což představovalo nepostradatelné občerstvení pro Marka a jeho kapelu. Mark svižně zahájil show titulní skladbou z posledního alba „Somebody Save The Honky Tonk“ a pokračoval našlápnutou peckou „Bubba Shot The Jukebox“. Mark ChesnuttPoté zvolnil a zahrál svůj první #1 hit „Too Cold At Home“, následovaný honkytonkovou lahůdkou „Old Flames Have New Names“. Po překrásné baladě „Old Country“ vzpomenul na Hanka Williamse klasikou „Lovesick Blues“. Mark Chesnutt má na svém kontě úctyhodných 14 #1 hitů a v holandském Emmenu je chrlil jeden za druhým. Po vítězných písních „I Just Wanted You To Know“ a „Brother Jukebox“ zahrál také jeden z nejoblíbenějších hitů amerických tančíren – „Going Through The Big D“. Po dalším hitu „I’ll Think Of Something“ zahrál „Whiskey River“, během které představil svou doprovodnou kapelu. Následovala kontroverzní píseň „The Lord Loves The Drinkin‘ Man“, která loni nesmyslně pobouřila mnoho amerických katolíků. Mark poté vzdal holt dalšímu ze svých idolů, Rogerovi Millerovi, a zahrál jeho klasickou skladbu „King Of The Road“. Následovala Markova novinka „Heard It In A Love Song“, předělávka starého hitu Marshall Tucker Bandu, která bude rovněž titulní skladbou Markova nového alba, jež se objeví na trhu na konci léta. Mark ChesnuttPo dalším #1 hitu „Thank God For Believers“, Mark zahrál píseň od svého přítele Kevina Fowlera „Beet Bait And Ammo“, kterou označil jako „pijáckou hymnu“. Mark Chesnutt je velkým fanouškem Waylona Jenningse (dokonce po Waylonovi pojmenoval svého nejstaršího syna!) a na koncertě zahrál celkem 5 Jenningsových hitů. Po směsici písní „Waymore’s Blues“, „Are You Sure Hank Done It This Way“ a „Good Hearted Woman“, zazpíval slavnou Waylonovu baladu „Dreamin‘ My Dreams“. Po divoké ukázce lousianského cajunu v písní „It’s A Little Too Late“ vzpomněl na Waylona naposledy jeho klasikou „Big Mamou“. V závěru koncertu připomněl ještě jednoho svého hrdinu, jehož podobiznu měl také celý koncert na tričku – Hanka Williamse Jr. jeho písní „Whiskey Bent And Hell Bound“. Mark svou show zakončil ve velkém stylu svými divokými hity „It Sure Is Monday“ a „Gonna Get A Life“, za kterými ještě následoval přídavek „Beer And Bones“.
Vystoupení Marka Chesnutta bylo opravdu velkou událostí, protože vidět v Evropě takové velikány ryzího honkytonku v akci není možné každý den, což je velká škoda.

Mark Chesnutt a Petr Mečíř

Na Butterfly Country Festivalu rovněž vystoupily Country Sisters a Chely Wright, kterým je věnován samostatný článek.

Fotogalerie z koncertu

avatar Autor: on 1.8.2006. Filed under Recenze. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*