TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zasaďte strom pro Michala!

Michal TučnýOrganizátoři festivalu Stodola Michala Tučného přišli letos se zajímavou aktivitou. Jmenuje se Strom pro Michala a její námět je velmi jednoduchý. Stačí, když každý z návštěvníků festivalu zasadí jeden jediný strom. Místo či druh stromu nerozhoduje. „Jednou z něj vyroste velký strom, který nabídne poutníkům stín a ptákům domov. Vyrobí spoustu kyslíku pro vaše děti a vnoučata. Stejně jako dvě mohutné lípy kousek za Hošticemi, které Michal miloval a ke kterým se často jezdil nabíjet jejich energií,“ píše ve své výzvě návštěvníkům Stodoly moderátor sobotního denního bloku, Standa Berkovec.
A aby výsledky této ojedinělé akce byly pěkně viditelné, zřídili pořadatelé na stránkách festivalu (www.kyno.cz) fotogalerii, kam můžete posílat snímky právě toho vašeho Stromu pro Michala. E-mailová adresa je stodola@kyno.cz
Připomeňme ještě, ze Stodola Michala Tučného letos proběhne ve dnech 19. a 20. srpna.

A na závěr přikládáme dopis Standy Berkovce, který je určen všem návštěvníkům Stodoly:

Hej, hola, vy všichni kteří máte rádi písničky Michala Tučného! Vy, kteří jste ho měli rádi stejně jako já! Vezměte lopatu a rýč a připojte se ke mně! Myslím to vážně a není to proto, že bych snad potřeboval dokazovat divákům jednoho televizního pořadu, že kromě udílení rad umím také pracovat. To už jsem ukázal mnohokrát. S mým mistrem kovářem jsme v pořadu kovali zvonek, s mistrem světa v kácení dřeva jsme poráželi strom ruční pilou a nedávno jsem tvořil motorovou pilou lavičku vlastní konstrukce. S lopatou a rýčem to myslím vážně proto, že jsou potřeba k sázení stromu. Může to být stromek vyrostlý z náletového semínka, stejně jako sakura nebo lípa, kterou koupíte někde v zahradnictví. Prostě stromek. Jednou z něj vyroste velký strom, který nabídne poutníkům stín a ptákům domov. Vyrobí spoustu kyslíku pro vaše děti a vnoučata. Stejně jako dvě mohutné lípy kousek za Hošticemi, které Michal miloval a ke kterým se často jezdil nabíjet jejich energií.
Letos je tomu deset let od chvíle, kdy nás Michal opustil. Pojďme mu každý věnovat jeden strom! Jen když každý návštěvník letošního festivalu Stodola Michala Tučného, který se koná v Hošticích u Volyně od 19. do 20. srpna, zasadí jeden strom, dáme světu tisíce stromů. Stromů, které budou mít své místo a smysl. A když se k tomu připojí i další, může být těch stromů klidně i deset tisíc. Spontánně, kdekoliv a kdykoliv. Není důležitá evidence – důležitý je ten strom! Já vysadím svůj strom pro Michala v Praze na Pavím vrchu, u harleyáckého opevněného statku Šalamounka. A kde vy?

Všem, kteří berou se mnou lopatu do ruky, děkuji!

Standa Borkovec

avatar Autor: on 18.6.2005. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*