TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Country hudba pro všechny

Různí interpreti: It's All About The Music> NashvilleKompilace těch největších aktuálních hitů jsou doménou spíše jiných hudebních žánrů, než je country hudba. Fanoušci diska, rapu, techna, popu a já nevím ještě jakých žánrů mají aktuální hitparádové singly svých oblíbenců zabaleny do úhledných balíčků, které na svých přebalech nesou minimálně dvoumístná čísla. To countryový posluchač to má (alespoň v evropských podmínkách) podstatně těžší. Možná leckdo namítne, že countryových výběrů jsou na pultech prodejen k dostání desítky. Ano, máte pravdu, ovšem v drtivé většině přinášejí nahrávky, které jsou sice léty prověřené, ale nic nového již nepřinesou. Hudební vydavatelství BMG se rozhodlo tento neutěšený stav změnit a přišlo s kompilací It’s All About The Music: Nashville, která obsahuje hitparádové hity z období posledních pěti let, včetně několika úplných novinek.
V katalogu BMG nalezneme jména, která byla v poslední době na vrcholcích hitparád viděna více než často. Zpěváci jako Alan Jackson, Kenny Chesney, Martina McBride, Lonestar, Brooks & Dunn, Diamond Rio, Brad Paisley či Sara Evans patří ke skutečným pilířům zámořské country scény a tak bylo opravdu z čeho vybírat.
Nejvíce prostoru na kompilaci It’s All About The Music dostali Martina McBride a Kenny Chesney, kteří zde mají shodně po třech skladbách. Martina McBride těží výhradně ze své úspěšné loňské kolekce nazvané prostě Martina, která debutovala hned na vrcholku country žebříčku a zde je zastoupena písněmi „This One’s For The Girl,“ „“In My Daughter’s Eyes“ a bonusovou live nahrávkou „Somewhere Over The Rainbow.“ Oproti Martině se Kenny Chesney pustil více do minulosti. Dvě ze tří zde obsažených skladeb pocházejí z multiplatinové kolekce No Shoes, No Shirt, No Problems z roku 2002 (kromě titulní pohodovky to je ještě píseň „Young“). Zbývající nahrávka pochází z letošního projektu When The Sun Goes Down a je pochopitelně zastoupena skladbou titulní, megahitem, ve kterém Kennymu dělal partnera žánrově těžko zařaditelný zpěvák Uncle Kracker, výsledkem čehož je nahrávka doslova dýchající atmosférou tropických ostrovů.
Současná countryová jednička, zpěvák Alan Jackson, je zde zastoupen pouhými dvěma hity. Jedním je titulní skladba z jeho stejnojmenného předposledního alba Drive, druhým pak další letní záležitost, veleúspěšný duet s Jimmy Buffettem „It’s Five O’Clock Somewhere.“
Velké plus u mne mají autoři kompilace za zařazení nahrávek interpretů, resp, interpretek, jejichž tvorba není v našich zeměpisných šířkách zase až tak známa. Kromě Carolyn Dawn Johnson a Kellie Coffey to je zejména Rachel Proctor, zpěvačka s příjemným hlasem, jejíž debutové album Where I Belong vyšlo u BNA Records teprve na začátku letošního srpna. Z něj pochází i skladba „Me and Emily,“ kterou na výběru It’s All About The Music také uslyšíte.
Hudebnímu vydavatelství BMG se prostě podařilo sestavit opravdu reprezentativní a zajímavý výběr nejnovějších countryových skladeb ze svého katalogu. Nečekejte klasickou country, ale naopak country v té nejmodernější podobě. Hudbu, která dokazuje, že ještě zdaleka neřekla své poslední slovo a že bude své posluchače ještě dlouho těšit. Doufejme, že k tomuto přispěje i kompilace It’s All About The Music: Nashville a že se s podobnými výběry budeme na našem území setkávat čím dál častěji.

Různí interpreti: It’s All About the Music
2004, BMG Music, 74:30
Young (Kenny Chesney) * This One’s For The Girl (Martina McBride) * Celebrity (Brad Paisley) * Restless (Sara Evans) * Amazed (Lonestar) * It’s Five O’Clock Somewhere (Alan Jackson a Jimmy Buffett) * Complicated (Carolyn Dawn Johnson) * Dance With My Father (Kellie Coffey) * When The Sun Goes Down (Kenny Chesney a Uncle Kracker) * Me And Emily (Rachel Proctor) * You Can’t Take The Honky Tonk Out Of The Girl (Brooks & Dunn) * In My Daughter’s Eyes (Martina McBride) * Dress Rehersal (Carolyn Dawn Johnson) * Drive (For Daddy Gene) (Alan Jackson) * No Shoes, No Shirt, No Problems (Kenny Chesney) * Beautiful Mess (Diamond Rio) * Walking In Memphis (Lonestar) * In A Real Love (Phil Vassar) * Somewhere Over The Rainbow (Live) (Martina McBride)

avatar Autor: on 27.10.2004. Filed under Recenze. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*