TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

STARÝ DOBRÝ WESTERN přinese vystoupení hvězd i amatérských kapel

Přehrada-Bystřička u Vsetína bude opět po roce hostit festival STARÝ DOBRÝ WESTERN. Třiadvacátý ročník festivalu se uskuteční o prvním srpnovém víkendu 5. – 7. srpna. V programu tradiční hudební akce se představí věhlasná jména české country hudby – mezi nimi Fešáci, Hop Trop, bluegrassová kapela COP, Petra Černocká s kapelou Bokomara či slovenský country zpěvák Allan Mikušek. Svoji premiéru zde bude mít zpěvačka Jitka Vrbová. Kromě slavných tváří se na pódiích blýsknou i amatérské kapely z blízkého i vzdálenějšího okolí, poprvé s možností divácké hlasovací soutěže.

Tři dny skvělé country, bluegrassové, trampské i folkové muziky přinese na tři scény v okolí přehrady Bystřičky festival Starý dobrý western. Kromě Letního kina a scény v restauraci U Mokrošů se country hudba ponese již v ranních hodinách i z pódia v Kempu Ranč. Právě zde zahrají regionální hudební uskupení. „Festival dává kromě známých jmen prostor také regionálním hudebníkům. Na Starém dobrém westernu se tak poprvé představí R.O.M.A.N z nedalekého Rouského, z Olomouce dorazí ostřílený muzikant Lubomír Vaňka, kterému nikdo neřekne jinak než VLNA. Na festival se znovu vrací také Libor Tulák Žíla z Ostravy,“ láká na vystoupení sólových interpretů dramaturg festivalu Honza Gottfried.

Nedílnou součástí festivalu je žánr bluegrass. Bluegrassové pecky vystřihne na pódiu v Kempu Ranč skupina Noční vlak, která přijede z Lipiny, nebo bruntálská kapela Arrest. Bluegrass nebude chybět ani na scéně U Mokrošů. „Poprvé u nás zahrají Brzdaři z Kutné hory nebo nová rodinná formace Pruďoši z Lipníka, jejíž členové jsou však na festivale již známými tvářemi (ex-Pupkáči, ex-eMBéčka, moderátorka Blanka Prudilová). Naopak Podjezd ze Zlína, který v letošním roce oslaví již 30 let na hudební scéně, je na festivalu známou tváří,“ představil vystupující kapely dramaturg Martin Kožich.

Oblíbenou součástí akce je páteční country bál pod širým nebem, v jehož první polovině, stejně jako v průběhu sobotního festivalového dne, vystoupí pořádající kapela Gympleři. „Gympleři loni vydali nové CD s názvem „Hrajem dál“. Letos pracují na dalším albu s vánočními písničkami, které spatří světlo světa na letošní Vánoce,“ prozradila zpěvačka Gymplerů a pořadatelka festivalu Petra Vaňková.

Letošní festival láká diváky také na novinku, díky které budou moci zasáhnout do dramaturgie dalšího ročníku. „Amatérské kapely vystupující na scéně Kemp Ranč se zároveň stávají účastníky v novém programovém formátu – divácké hlasovací soutěži,“ upřesnil Honza Gottfried. „Soutěž jsme nazvali „Pošli je nahoru“, protože kapela z Kempu Ranč, která dostane nejvíce diváckých hlasů, bude v příštím roce zahajovat čtyřiadvacátý ročník festivalu Starý dobrý western na scéně v Letním kině. Vítěze vyberou právě naši diváci,“ představil festivalovou novinku dramaturg Gottfried.

V průběhu tří dnů nebude chybět ani doprovodný program ve stylu country & western.

Všechny doplňující informace, kompletní program i vstupenky najdete na webových stránkách www.starydobrywestern.cz.

avatar Autor: on 13.7.2022. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*