TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jaký byl Tanz & Folk Fest Rudolstadt 2014

Již po čtyřiadvacáté se v malebném duryňském Rudolstadtu konal multižánrový hudební festival Tanz & Folk Fest. Akce, který připadá na první červencový víkend, letos proběhla ve dnech 3.–6. července 2014.

Státem, na který bylo tentokráte zaostřeno, byla Tanzánie. Mezi kapelami, které z této pozoruhodné země dorazily bylo i jedno překvapení – Kaya Baikoko – pouliční ansámbl hrající na nejroztodivnější nástroje vyrobené z plastů a materiálů, jež dala sama ulice.

Z countryového ranku toho ke slyšení letos příliš nebylo a nevýraznější představitelkou stylu se stala sympatická domácí písničkářka Judith Holofernes. Kořeny americké hudby, apalačskou muziku a tradiční folk nevyjímaje, reprezentoval v Rudolstadtu kytarista David Bromberg.

Zajímavé muziky bylo jako vždy ale ke slyšení dostatek: zaujali irští akustičtí folkoví pohodáři We Banjo 3, ruská folk-punková dívčí kapela Iva Nova, jedinečný rodinný soubor Alaev Family s kořeny v Uzbekistánu, elektro-folkový písničkář Fink, v Holandsku usazený projekt NO Blues nabízející unikátní styl „arabicana“, křížence americké a arabské hudby, japonská skupina Turtle Island s punkově pojatou směsicí ska a rocku a tak by šlo pokračovat dál a dál.  Není v silách jedince vychytat vše pozoruhodné, co zaznělo na dvou desítkách festivalových pódií.

Jednou z hlavních hvězd T&FF byla charismatická June Tabor, legenda britského folku. Na koncertu, kterým celý festival prakticky vrcholil, vystoupila s kapelou Oysterband. I když natočili dvě společná studiová alba, koncertují spolu  jen vzácně a jejich rudolstadtské vystoupení bylo tak výjimečnou příležitostí slyšet je pěkně pohromadě.

Následujících třiašedesát fotografií je tak jen skromným souhrnem toho, co může zvládnout jedinec kmitající mezi hradem, městem a parkem.

Co přinese příští, jubilejní pětadvacátý Tanz & Folk Fest. Těšme se a nechme se překvapit.

 

avatar Autor: on 18.9.2014. Filed under Fotogalerie,Headlines,Zahraniční události. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.