TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zemřel spoluzakladatel skupiny Greenhorns Josef Šimek

Josef Šimek, spoluzakladatel české country skupiny Greenhorns zemřel 8. ledna v Praze ve věku 58 let. Poslední rozloučení se konalo ve středu v 10:00 v ústřední obřadní síni Olšanských hřbitovů a skupina Greenhorns tam živě zahrála.
Josef Šimek (nar. 4. 9. 1941) byl společně se svými kolegy z trampské osady Hejkalů Janem Vyčítalem a Markem Čermákem jedním ze zakladatelů skupiny Greenhorns a dlouhá léta patřil k jejím základním pilířům. Na počátku 80. let u něj lékaři operativně odstranili mozkový nádor, což pro Šimka znamenalo definitivní konec hudební kariéry. Nadále se věnoval pouze své výtvarnické činnosti a jeho kresby příznivci Greenhorns důvěrně znají z obalů greenhornovských desek. I přes svůj vážný zdravotní stav se Josef Šimek několikrát objevil jako host na některém z albových projektů Greenhornů (např. píseň Nebij ženu neděli).

avatar Autor: on 21.2.2000. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*