TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cross Country – nové CD Gardenparty vydáno, DVD se chystá

Cross Country (foto: Pepa Malina)

Cross Country (foto: Pepa Malina)

Hudební skupinu Cross Country, jak již název napovídá, nelze tak úplně jednoduše zařadit do jednoho hudebního žánru, její sound je ovlivněn mnoha vlivy. Odhlédneme-li od skutečnosti, že v rámci akustické hudby jsou hranice jednotlivých směrů poměrně nezřetelné, tak každý z členů kapely má za sebou jinou hudební minulost, jiné vzdělání, jiné zkušenosti a jiné hudební vzory a idoly.

Skupina má repertoár z části autorský, převážně z pera Jiřího Maška, z části převzatý od hudebních osobností, kterých si velmi váží a provedením těchto převzatých děl vzdává úctu jejich autorům a interpretům.

Základní sestavu Cross Country tvoří Barbora Fialová (zpěv), Jiří Mašek (zpěv, kytary), Lukáš Bundil (kytary) a Zuzana Mašková (klavír, klávesy). Skupina často vystupuje doplněná o více či méně stálé hosty Pepu Malinu (housle), Daneše Marinicu (bicí), Petra Havrdu (kytary), Honzu Lstibůrka (baskytara, kontrabas) a Karolínu Kaňkovou (zpěv).

V tomto rozšířeném složení také Cross Country nahrálo v červenci 2014 pro vydavatelství Good Day Records svoje aktuální CD/DVD Gardenparty. CD vyšlo 11. září 2014 a jeho „křest“ proběhl téhož dne v Zámeckém sále v Modleticích. Vydání DVD se plánuje na listopad 2014 a bude obsahovat nejen záznam živého vystoupení, ale i několik klipů.

avatar Autor: on 15.9.2014. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.