TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Stodola Michala Tučného nabídne na druhé scéně pestrou směsici hudebních žánrů

Tarso Miller and the Wild Comets (Foto: archiv/YouTube)

Tarso Miller and the Wild Comets (Foto: archiv/YouTube)

Hudební festival Stodola Michala Tučného, jehož sedmnáctý ročník se letos uskuteční ve dnech 22. a 23. srpna 2014 v jihočeských Hošticích u Volyně, nabídne o druhém festivalovém dni tradičně hned dvě hudební scény. Zatímco ta hlavní scéna bude patřit hvězdám našeho hudebního nebe, její menší sestřička dá prostor méně známým interpretům z řad amatérských a poloprofesionálních umělců.

Letošní program malé scény nabídne žánrově pestrou směsici, ve které si to své najde snad každý návštěvník Stodoly. Od klasického folku přes rock až po tradiční americký honkytonk. A kdo tedy na malé scéně Stodoly Michala Tučného vystoupí? Přiznivci folkové muziky se mohou těšit na koncerty Davida Alfika Dewettera, Hynka Kočího, Zdenka Bartáka či folkovo-bluegrassové kapely Bodlo, rockeři si jistě nenechají ujít skupinu Sonetrock či punkrockovou formaci Summer in Head. Potěší i hudební všehochuť jihočeské party KdoMělČas. Na malé scéně se letos dokonce objeví i zahraniční hosté a bezesporu budou aspirovat na titul nejvzdálenějšího hudebního hosta v celé historii festivalu. Až z Brazílie totiž do Hoštic dorazí zpěvák Tarso Miller se svojí doprovodnou formací Wild Comets, kteří nabídnou tradiční countryový honkytonk včetně písní Hanka Williamse, Johnnyho Cashe a dalších osobností tohoto žánru.

Z hvězd, které vystoupí na hlavní festivalové scéně pak uveďme například skupiny Chinaski, Schovanky, Druhou trávu s Robertem Křesťanem, The Cell, Neznámi, BlueGround, Double Eagle a dále pak Františka Nedvěda, Petra Spáleného, Tomáše Linku, Ondřeje Hejmu, Richarda Tesaříka, Jiřího Zonygu, Leonu Černou, Lenku Novou, Ondřeje Rumla, Tomáše Trapla, Míšu Tučnou a další.

Vstupenky na Stodolu Michala Tučného zakoupíte za zvýhodněnou cenu 548 Kč  v předprodejní síti Eventim a na eventim.cz. Přímo na místě festivalu pak budou vstupenky k dostání za cenu 598 Kč. Děti do 130 cm a vozíčkáři mají vstup zdarma. V těsné blízkosti areálu bude opět zřízen camp. Informace o možnosti ubytování i další aktuality o festivalu naleznete na www.kyno.cz

avatar Autor: on 12.8.2014. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.