TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Daniel Király – česká country po americkém způsobu

Daniel Király - Country (obal CD)

Daniel Király – Country (obal CD)

Rázně a s jasným názorem na věc vstupuje na scénu české country music Daniel Király. Vítěz ze soutěže „Talent Country rádia“ z roku 2012, zpěvák, autor a muzikant právě vydává své debutové album jednoduše nazvané Country a se svojí kapelou chystá živá vystoupení.

Okouzlen současným zvukem nashvillské produkce a s ambicí oslovit mladé posluchače začal Daniel Király psát vlastní písně. Přestože se neskrývá se svým obdivem k hvězdám typu Brada Paisleyho, Blakea Sheltona či Alana Jacksona, cover verze v jeho repertoáru nenajdete. „Připadal bych si trapně a vypovídalo by to o mé neschopnosti zapojit fantazii a vytvořit něco nového, autentického. Originál je jenom jeden a měl by tím originálem i zůstat. Má určité kouzlo a cit. Jakákoliv jiná úprava původní písně bude vždy jen pouhou lepší, či horší kopií a já kopie dělat nechci.“

Svůj styl zakládá na tom, co v USA udělalo právě z country nejpopulárnější hudební žánr posledních let. S říznou muzikou často koketující s rockem i popem se nyní pokouší prorazit v zemi countryové moderně nepříliš nakloněné. „Mým cílem je nabídnout české hudební scéně něco nového, svěžího a snad i prolomit konzervativní pohled českého publika na country jako žánr,“ říká o svém přístupu Daniel Király.

Album Country vzniklo ve spolupráci s partou výborných muzikantů – Petrem Klementisem (baskytara), Zdeňkem Puchmeltrem (bicí), Peterem Mečiarem (kytary, pedal steel, lap steel, dobro), Pepou Malinou (housle) a Soňou Tomečkovou (vokály). V duetu Country Man se  Danielovým pěveckým partnerem stal Allan Mikušek.

Oficiální stránka Daniela Királyho: www.danielkiraly.cz

avatar Autor: on 21.5.2014. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.