TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Hvězda cajunu a zydeca Cedric Watson vystoupí na festivalu Respect

 

Cedric Watson – T&FF Rudolstadt 2010 (foto: Evžen Müller / CountryWorld.cz)

Cedric Watson – T&FF Rudolstadt 2010 (foto: Evžen Müller / CountryWorld.cz)

Luisiana je pro muzikanty i hudební fanoušky fascinující zemí. Hudba přistěhovalců pocházejících z Francie a Británie se zde mísila s černošským rytmy, písněmi Indiánů i melodiemi těch, kteří sem postupně přicházeli z nejrůznější míst Karibiku. Nevelký stát na jihu USA se tak díky této přepestré směsici nesmazatelně zapsal do hudebních dějin – styly jako cajun či zydeco se zrodily přímo zde a ani blues či country by bez unikátního prostředí Luisiany nebyly tím, čím jsou dnes. Není snad Jambalaya, jedna z nejslavnějších countryovek  Hanka Williamse Sr., typická reprezentantka stylu cajun?

Cedric Watson s kapelou Bijou Creole si ale s hudebními škatulkami moc hlavu nelámou a výše uvedené styly hrnou na své posluchače naprosto bez zábran. Jejich zydeco-cajun-country-blues je nabité energií i radostí vyvěrající ze samotné podstaty samotné hudby. Rodilý Texasan Cedric Watson se svým akordeonem, banjem či houslemi a partičkou šikovných instrumentalistů za zády je zkrátka představitelem přesně té muziky, která už od pradávna pomáhá hudebníkům i jejich posluchačům při útěku od jejich životních problémů a strastí.

Cedric Watson & Bijou Creole vystoupí na festivalu Respect 15. června 2014 v Praze v parku Ladroňka.
Více na http://www.respectfestival.cz/cz/cedric-watson.

 

avatar Autor: on 25.4.2014. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.