TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Nic nemusíš – Libor Pavlata svůj debut piloval 7 let

Libor Pavlata - Nic nemusíš (obal CD)

Libor Pavlata – Nic nemusíš (obal CD)

V zapadlých končinách Orlických hor se nachází ves České Petrovice. A právě tady, ve srubech zvaných Haida, oblíbeném místě řady muzikantů, vznikala před časem nahrávka alba Wabiho Daňka a Ďáblova stáda. Majitel areálu Libor Pavlata má za sebou folkovou minulost a v hudební branži je dlouhá léta zavedeným pojmem. Je stěžejní postavou populárního festival JamRock, který pravidelně pořádá v nedalekém Žamberku a jako manažer pomohl na výslunní několika kapelám. Nyní navíc, po takřka třech desetiletích organizátorského snažení, vstupuje na scénu jako písničkář. Na jeho debutovém albu Nic Nemusíš (LP Records), které právě vydává, se podílela řada vynikajících muzikantů – kytarista Jan Ponocný (Circus Ponorka), zvukař a hudebník Milan Cimfe, klavírista a zpěvák Pavel Bohatý (Vladimír Mišík), steelkytarista David Babka (Greenhorns, Please the Trees, Kieslowski), členové kapely Divokej Bill i Jan Šťovíček (známý výrobce kytar). V pěveckých partech se přidaly i dva nádherné dámské hlasy – Lenka Dusilová a Karolína Kalandrová, dcera Petra Kalandry.

Čtrnáct skladeb na svůj albový debut skládal Libor Pavlata dlouhých sedm let, aniž by přemýšlel o tom, že je vůbec kdy natočí. Když ale dostal nabídku zmiňovaných muzikantů, nezaváhal a neodmítl. Nahrávání proběhlo, kde jinde, než ve srubech Haida. Na křtu 16. ledna v Divišově divadle v Žamberku budou kmotry alba Nic nemusíš František Černý z Čechomoru a Michal Hrůza.

Video k country verzi titulní písně Nic nemusíš je ke zhlédnutí na:  http://youtu.be/z2PACVWxzl8.

avatar Autor: on 15.1.2014. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.