TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Lesní turné Wabiho a Ďáblova stáda

Když v září 2012 vyšlo album s názvem Wabi a Ďáblovo stádo, počítali zúčastnění muzikanti s tím, že jejich studiový projekt je v podstatě uzavřen. Členové poměrně početného Ďáblova stáda působí současně v řadě různých kapel a zdálo se být nepředstavitelné, že by v budoucnu mohli pravidelně koncertovat či dokonce společně vyrazit na turné. Nicméně nahrávka se záhy zařadila mezi nejúspěšnější alba a během krátké doby to dotáhla až k ocenění Zlatá deska. Navíc se podařilo dát dohromady několik vydařených koncertů a věci se začaly měnit.

„Původně jsme nechtěli živě vystupovat vůbec a celou kapitolu Ďáblova stáda definitivně uzavřít, ale zjistili jsme, že nás to spolu tak baví, že si tu radost ještě dopřejeme. Na podzim zahrajeme šest koncertů a dá-li bůh, brzy natočíme další desku, která snad mnohé překvapí“, říká autor projektu David Landštof.

Lesní turné (tématicky podpořeno Lesy ČR) soubor pojmenoval takto proto, že písně, které interpretují, mají původ právě na osadách a v lesích.  „Chtěli jsme hrát po hájovnách a myslivnách, ale báli jsme se, že by přišla jen lesní zvěř a náhodní houbaři“, dodává hlavní protagonista Wabi Daněk.

Na koncertech Ďáblovo stádo předvede nejen písně z loňského alba a Wabiho evergreeny, ale slibuje také překvapení v podobě několika novinek. Ty by měly být základem již zmiňovaného chystaného alba, které muzikanti plánují vydat během podzimu 2014 (opět na značce Universal).

Lesní turné proběhne ve městech:
5. 11. Liberec – Lidové sady
6. 11. Děčín – Městské divadlo
27. 11. Brno – Musilka
28. 11. Ostrava – KD Akord
29. 11. Olomouc – Kino Metropol
6. 12. Praha – Městská knihovna

Další informace naleznete na www.dablovostado.cz ,
na http://www.youtube.com/user/dablovostado
nebo na www.facebook.com/wabiadablovostado.

avatar Autor: on 14.9.2013. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.