TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Nylon Jail – unikátní spojení country, elektroniky a 3D projekce

Olomoucká elektro-country formace Nylon Jail jako první u nás nabízí divákům během koncertu prostorovou projekci. S pomocí nejmodernější 3D technologie natočila kapela hrané sekvence, uzpůsobené jednotlivým skladbám a v průběhu turné s přiléhavým názvem Devil Is A Cowboy je předvede na koncertech v kinosálech po celé České republice. „Bude to cirkus se vším všudy. Dovezeme vlastní zvukovou aparaturu, osvětlení, kouřostroje i bohatý výběr předmětů spojených s kapelou, divokým západem a 3D,“ slibuje producent turné David Mencl. Nylon Jail tak svou koncepcí navazují na dnes již běžnou kombinaci hudby a obrazu na koncertních vystoupeních. Na rozdíl od běžné projekce ale slibuje využití trojrozměrné technologie mnoho nového. „Chceme divákům zprostředkovat skutečně plnohodnotný trojrozměrný zážitek, proto budeme mít pro návštěvníky koncertu připravené kvalitní speciální 3D brýle“, vysvětluje koncept projektu frontman kapely Jiří Jirák.

Nylon Jail kombinují zemitou akustickou country s elektronikou a také po hudební stránce jsou na naší hudební scéně unikátním projektem. „Country, kovbojové a western jsou platformou, na které stavíme naši hudební existenci. Tím ale nechci říct, že to vše bereme smrtelně vážně,“ říká s úsměvem jeden z členů kapely, kytarista Roman Vičík. Atmosféra Divokého západu se tak nezvyklým způsobem setkává se žhavou současností.

Nylon Jail

http://www.nylonjail.com/

Na koncertech vznikne 3D záznam, který by měl později vyjít na nosičích Blu-ray u vydavatelství Indies Scope. Na podzim tohoto roku také kapela připravuje svoje první album.

Nejbližší akce:
16. 4.  Praha – kino Aero (společný koncert s duem Kieslowski)
24. 4.  Šumperk – kino Oko
28. 4.  Praha – Hotel Fusion (3D Film Festival Praha)
1. 5.    Olomouc – Horní náměstí (Ekologické dny)
7. 5.    Olomouc – Jazz Tibet klub
1. 6.    Hradec Králové – letní kino (festival Na jednom břehu)
8. 6.    Olomouc – Horní náměstí (Open Air)
18. 7.  Colours Of Ostrava

avatar Autor: on 15.4.2013. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.