TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dlouho připravované album Michala Prokopa Sto roků na cestě vyjde 30. října

Po několika odkladech je již jasno: nové album zpěváka, skladatele a moderátora Michala Prokopa nazvané Sto roků na cestě vychází 30. října. „Původně jsme plánovali vše stihnout do léta. Nakonec se ale nahrávání protáhlo o několik měsíců, ne nadarmo nese deska název Sto roků na cestě,“ říká Michal Prokop.

Na první studiové desce po šesti letech od alba Poprvé naposledy najdou posluchači dvanáct skladeb, jejichž autory jsou samotný zpěvák, dále Petr Skoumal a Jan Hrubý. Texty obstarali Pavel Šrut a Jan Lacina. Fanoušci mohou očekávat desku, která je opět velmi pestrá. „Chvíli rockově bluesová, chvíli trochu najazzlá, chvíli písničková, chvilku i country, postavená na skvělých textech. Kořeny v letech šedesátých, zvuk poučený jednadvacátým stoletím,“ líčí Michal Prokop.

Michala Prokopa na desce doprovází kapela, se kterou hraje několik posledních let neboli současný Framus Five: Pavel Razím na bicí, Zdeněk Wimpy Tichota na baskytaru, Jan Kolář na klávesy, Jirka Šíma na saxofony, Roman Bobick Kubát na trubku a dvě instrumentální hvězdy – kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý. „Na klávesy si přišel zahrát také Petr Skoumal, na hammondky Jan Kořínek a na sbory jsme si pozvali vokalistky Báru Vaculíkovou a Léňu Yellow,“ doplňuje Michal Prokop.

„Po pěti letech od vydání posledního alba Poprvé naposledy jsem měl najednou chuť zkusit ještě jednou něco nového,“ vysvětluje nápad na vznik alba zpěvák. „Hodně mi pomohlo nové domácí studio, které jsem si zřídil a kde jsem vyrobil během roku osm demosnímků nových písniček,“ dodává. Některé písně napsal Michal Prokop na dosud nevydané texty Pavla Šruta, ten pak dodal další. Zároveň oslovil Petra Skoumala, který již léta patří k jeho dvorním skladatelům. Tři texty nabídl také Jan Lacina, kolega z televizních projektů.

Na otázku, zda v dnešní době stahování a internetu není vydávání CD anachronismus, Michal Prokop odpovídá: „Já cítím stále potřebu vyjádřit se jakýmsi uceleným tvarem, ne jen jednou písničkou, a proto točím album. A jsem přesvědčen, že naše publikum je schopno právě toto ocenit, tohle očekává a chce si desku koupit a užívat si ji i jinak, než jen s peckami v uších v davu v metru, s gigabajty staženými z obláčků anonymní muziky, jak je to dnes v módě.“

Album vzniklo ve vlastní produkci Michala Prokopa, spoluproducenty jsou David Gaydečka, v tomto případě také vydavatel, a bratr Ivan Prokop, který má na starosti fotografie, výrobu, a další produkční záležitosti. O grafiku se postarali opět Karel Haloun s Luďkem Kubíkem. Zvukovým mistrem, který album natočil a ve svém studiu dokončil, je Pavel Marcel, se kterým Michal Prokop pracoval na všech vydaných albech posledních let – tedy na živácích Unplugged s triem Prokop, Andršt, Hrubý, a Live 60 z Lucerny a na studiovém Poprvé naposledy.

Další informace (o křtu nebo plánovaných koncertech)  lze získat na webech Michala Prokopa (www.michalprokop.cz) a  vydavatele alba Joe´s Garage (www.joesgarage.cz).

Ukázka z alba – video písně Stodolní z Colours of Ostrava 2012: http://www.youtube.com/watch?v=G-IGucMGhwY

Fotografie z natáčení alba Sto roků na cestě (zdroj: www.michalprokop.cz)

Z natáčení alba Sto roků na cestě (Foto: Ivan Prokop)

 

avatar Autor: on 27.10.2012. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*