TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Please The Trees vydávají nové album A Forest Affair

Please The Trees během šesti let své existence vydali dvě úspěšná alba Lion Prayer (2007) a Inlakesh (2010) a vybudovali si pevnou pozici na naší hudební scéně. Album A Forest Affair, se kterým přicházejí v těchto dnech, nicméně představuje v jejich tvorbě ambiciózní začátek nové cesty.

Please The Trees - A Forest Affair

 

Zásadní událostí v historii Please The Trees bylo setkání  s americkým producentem Jonathanem Burnsidem, z jehož popudu začala vzájemná spolupráce. S frontmanem kapely Václavem Havelkou pak spoluvytvářel podobu nového alba A Forest Affair. Burnside je v hudební branži ceněným producentem i kytaristou a  má na svém kontě řadu nahrávek s významnými kapelami a muzikanty (Melvins, Nirvana, Helios Creed, Faith No More, Consolidated, Meat Beat Manifesto, Red House Painters, The Sleepy Jacksons, Sister Double Happiness, Steel Pole Bathtub, Fu Manchu, Godspeed), byl také členem a autorem Gary Floyd Bandu. Zkušenosti má i s českou hudební scénou – v devadesátých letech  spolupracoval se skupinami Slut, Tata Bojs či Sabot. Nahrávky nového alba Please The Trees vznikaly ve studiu Magnolia Records v Novatu v Kalifornii a Burnside se postaral i o mixování a mastering.

Skladby pro album A Forest Affair napsal Václav Havelka, vedle producenta Jonathana Burnsidea se na výsledné podobě podíleli všichni členové skupiny včetně někdejšího kytaristy Zdeňka Kadlece. Album vychází ve dvou verzích – vinylová LP a CD verze se od sebe poměrně liší. Pilotním singlem je skladba She Made Love To The Moon. Ta je v singlovém mixu ke stažení zdarma od 5. září na webových stránkách Starcastic Records – http://www.starcasticrecords.cz

Album A Forest Affair vychází 10. října a vedle CD a vinylu bude k dispozici také v digitálních formátech FLAC a MP3 (bude možno ho zakoupit na webu starcasticrecords.cz, iTunes Store apod.). Na křest, který se koná ve stejný den  v pražské Malostranské besedě, přijede i Jonathan Burnside . Večer otevřou spříznění Houpací koně z Ústí nad Labem.

Please The Trees jsou známí také díky kampani proti diskriminaci seniorů a vystupování s pěveckým sborem seniorů Elpida. Na jednom z koncertů se k Please The Trees připojil jako host i Pavel Bobek.  Při příležitosti tohoto koncertu přinesl vloni CountryWorld.cz rozhovor s Václavem Havelkou. Na našem serveru naleznete i recenzi minulého alba Inlakesh.

avatar Autor: on 7.10.2012. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*