TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Když osadník zpívá aneb Old-Time Country Solo

Martin Žák: Když osadník zpíváLimitovaná sběratelská řada cédéček Martina Žáka dospěla k číslu osm. S pečlivostí sobě vlastní vydává neúnavný propagátor staré dobré old-time music další várku klasických songů z dávných časů, v nichž se snoubí staré anglické balady se skotskými a irskými tanci i „špetkou“ černošských rytmů a indiánských melodií.

Po nahrávkách se spřátelenými muzikanty, v nichž zářil hlas zpěvačky Katky Garcia, se Martin Žák rozhodl natočit všechny old-time songy zcela sám s nástrojovým obsazením odpovídajícím tradičnímu pojetí. V písničkách zní pětistrunné banjo, autoharfa, kytara, horalský dulcimer, housle, harmonika, valcha, brumle a mrštný janek.

Oproti předcházejícím nahrávkám je novinka poněkud obsáhlejší a se stopáží 27 a půl minuty se pomalu blíží plnohodnotnému albu. Mezi osmi písněmi je sedm tradicionálů, závěr obstarává song legendárního minstrela Dana Emmetta z poloviny 19. století. A jak je u Martina Žáka zvykem, napsal i české texty ke všem písním. Nahrávání probíhalo v „horalském studiu“ Country Home, o mix se postaral Jiří Mašek ve studiu Good Day Records.

Cédéčko je možno, stejně jako všechny předchozí díly sběratelské řady, objednat přímo na webových stránkách autora a to za cenu více než přijatelnou. „KDYŽ OSADNÍK ZPÍVÁ aneb OLD-TIME COUNTRY SOLO“ vychází u příležitosti Letní školy Old-Time Country Music 2012, která proběhne v týdnu od 11. do 18. srpna v Doksech.

Závěrem ještě upřesnění pro majitele zatím posledního vydaného dílu s pořadovým číslem šest a kteří jsou možná zmateni osmičkou u aktuální novinky. Ta svým vydáním předběhla chystané č. 7 s titulem Blues pracujícího muže, které přinese šest písní jako poklonu Merle Haggardovi.

Přehled nahraných skladeb:
V pustých pláních (Sourwood Mountain) * Sviští píseň (Ground Hog) * Návrat (Sweet Sunny South) * Starej Joe Clark (Old Joe Clark) * Žena jménem Sally Goodin (Sally Goodin) * Malá Betty Ann (Little Betty Ann – Shady Grove) * Deštivé ráno (Dinah * Strastiplná cesta k Jordánu (Jordan Is A Hard Road To Travel)

avatar Autor: on 8.8.2012. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*