TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Willie Nelson za mřížemi za držení marihuany

Willie Nelson
Photo by PR Photos

Legendární countryman Willie Nelson byl v pátek 26. listopadu 2010 ráno zatčen texaskou policií za držení šesti uncí marihuany. 77letý zpěvák se právě vracel z Kalifornie do svého rodinného sídla v Texasu, když byl jeho koncertní autobus vybrán hraniční patrolou k namátkové kontrole. Jak v protokolu uvedl zasahující příslušník policie, po vstupu do autobusu ho upoutal opravdu silný marihuanový odér a tak okamžitě nařídil detailní prohlídku vnitřku autobusu. Během následné pečlivé kontroly vnitřku vozidla pak policie nalezla šest uncí (cca 170 g) marihuany, k jejímuž vlastnictví se doznal přímo Willie Nelson. Spolu s ním policie ještě zadržela tři další členy zpěvákova doprovodu.
Zpěvák byl okamžitě obviněn a vzat do vazby ve vězení v Hudspeth County v Texasu. Ještě tentýž den však byl propuštěn na svobodu na kauci 2500 dolarů. I tak by ale tato nepříjemnost mohla zpěvákovi v budoucnu přinést nemalé komplikace. Pokud ho v nadcházejícím soudním líčení uzná soudce vinným z držení omamné látky, hrozí mu až 180 dní vězení. Zdá se ale, že Willie si s možným rozsudkem příliš starostí nedělá. Jak uvedl Nelsonův dlouholetý hráč na foukací harmoniku, Mickey Raphael, zpěvák se bezprostředně po propuštění z vazby cítíl ve skvělé kondici a byl v dobré náladě. „Řekl mi, že se cítí skvěle, protože je teď lehčí o šest uncí …,“ uvedl Raphael v rozhovoru pro hudební magazín Rolling Stone.
Willieho velká náklonost ke konopným produktům není nijak překvapující. Nelson je spolupředsedou Národní organizace pro reformu zákonů o marihuaně (NORML), která usiluje o legalizaci této drogy. Willieho vášeň dokonce inspirovala i jeho countryového kolegu Tobyho Keithe k napsání písně „Weed With Willie,“ která se v roce 2003 objevila jako bonusová nahrávka na Tobyho albovém projektu Shock’n Y’ All.

avatar Autor: on 5.12.2010. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*