TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Písně (pro) Pete Seegera a další novinky z dílny Martina Žáka

Martin Žák: Řekni kde ty kytky jsouCédéčko věnované legendárnímu americkému folkovému písničkáři Pete Seegerovi natočil se svými přáteli Martin Žák. Nahrávka nazvaná „Řekni, kde ty kytky jsou… Písně (pro) Pete Seegera“ vychází 3. května 2010 u příležitosti 91. narozenin Pete Seegera jako úvodní titul z limitované sběratelské řady písní a příběhů. Cédéčko obsahuje celkem čtyři písně, z toho tři s českými texty Martina Žáka – Vše má svou dobu (Turn, Turn, Turn), Brázdím svoji zlatou řeku (Sailing Down This Golden River) a Čistou Hudson River (Red Wing). V závěrečné Řekni, kde ty kytky jsou (Where Have All the Flowrs Gone) s textem Jiřiny Fikejzové se přidávají Štěpánka Mesteková, Tomáš Linka, Markéta Wankeová, Katka Garcia a dětský pěvecký sbor Koťata.

Zajímavostí této raritní novinky je i její „smluvní“ cena – tři poctivé pecny chleba, půl kopy čerstvých vajec nebo 98 Kč.

Další tituly sběratelské řady můžeme vbrzku očekávat. Čtyři písně z Martinova amerického putování přinese CD nesoucí název Osamělý poutník s autoharfou a stane se tak jakousi přílohou knihy Zápisky osamělého poutníka s autoharfou, která vyšla před dvěma měsíci a ve které autor navázal na svoji úspěšnou knihu Banjo dávných horalů, farmářů, kovbojů a jiných dobrodruhů. Chystají se i dvě cédéčka, na nichž pasáže ze zmiňovaných Zápisků čte herec Miloň Čepelka.

Další informace o cédéčku a knize, jakož i možnost objednání nabízejí stránky Martina Žáka.

avatar Autor: on 5.5.2010. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*