TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Pavel Bobek a písně Johnnyho Cashe kralují žebříčku IFPI ČR

Pavel BobekV 73 letech se Pavlu Bobkovi podařil opravdu husarský kousek. Jeho nejnovější album Víc nehledám…, které vyšlo na značce Universal Music, debutovalo hned na prvním místě oficiálního českého albového žebříčku IFPI ČR. Ve čtvrtek 1. dubna 2010 o tom informovala česká pobočka Mezinárodní federace fonografického průmyslu (IFPI). Oficiální žebříček 50 nejprodávanějších alb a výběrů populární hudby publikuje česká pobočka IFPI každý týden na základě hlášení prodejen pokrývajících téměř polovinu objemu prodeje zvukových nosičů v České republice.
Album Víc nehledám bylo sestaveno z českých verzí písniček, které proslavil legendární Johnny Cash. Pod producentským dohledem Luboše Maliny se deska natáčela přímo v Nashvillu, konkrétně ve slavném zvukovém studiu Quad. Na desce se jako hosté podíleli i američtí hudebníci, z nichž někteří spolupracovali i se samotným Cashem. Jako pěvečtí hosté se na albu, o kterém Pavel Bobek říká, že je jeho posledním, objevili Robert Křesťan, Pavlína Jíšová, Wabi Daněk nebo Míša Leicht.
Z countryových zástupců v žebříčku Top 50 pro tento týden jmenujme ještě Věru Martinovou a její novinku Křídel se nezříkám na 22. místě, Johnnyho Cashe s albem Ain’t No Grave (American VI) na místě 33., Posledního romantika Marko Čermáka na místě 34. a trojdiskovou kolekci Waldemara Matušky Sbohem lásko, které patří 35. příčka.

Pavel Bobek
Luboš Malina
Pavel Bobek
Pavel Bobek
avatar Autor: on 3.4.2010. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*