TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Založena Countryová síň slávy Petra Duly

Peter Dula16. prosince proběhl v Košicích první vzpomínkový koncert na Petra Dulu, který po velmi dlouhém boji podlehl své nemoci 10. října 2009. U příležitosti této první výroční akce, která bude připomínat život a úspěchy tohoto jedinečného člověka a bývalého frontmana kapely Veslári alias Peter & The Rowers, byla založena Countryová síň slávy Petra Duly, do které bude každý rok uveden nějaký vyjímečný umělec. „Touto cenou chceme vzdať poctu veľkým umelcom, ktorý svojou charizmou a umením oslovil ľudí u nás, ale aj vo svete. Touto medzinárodnou cenou budú oceňovaní umelci country music za svoj celoživotný prínos pre rozvoj tohto hudobného žánru“, vysvětluje košický bard Laco Sasák, který je jedním z iniciátorů projektu. Oceněnému umělci bude zároveň předáná Petrova putovní kytara značky Martin, kterou v loňském roce dostal od pořadatelů litevského festivalu Visagino a na kterou intenzivně cvičil v posledních měsících svého života.
V roce 2009 byli do Petrovy síně slávy uvedeni hned dva umělci – Allan Mikušek a polská legenda Michael Lonstar. Putovní kytara bude nejprve u Michaela, a to do konce června, kdy je předá Allanovi a ten ji přinese v prosinci na další výroční koncert.
Petrovi Dulovi a kapele Veslári se podařilo během několika let dosáhnout nebývalých úspěchů včetně překonání dlouholetého rekordu Arniho Benoni, když se jejich píseň „I’m Leavin'“ udržela na špici evropské hitparády ECMA Hot 100 nepřetržitých osm týdnů. Vrcholu hitparády se jim podařilo dosáhnout rovněž s hity „Blind Horses“ a duetem „Long Gone Loner“ s legendárním Joem Diffiem. Ve výroční anketě Evropské asociace country hudby (ECMA) se kapela Peter & Rowers stala v roce 2007 absolutním vítězem s 6 hlavními cenami včetně titulů Umělec roku a Skupina roku.
Peter Dula od svých 18 let statečně bojoval s rakovinou a svůj zápas se zákeřnou nemocí prohrál loni na podzim.

Síň slávy Petra Duly

avatar Autor: on 13.1.2010. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*