TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ve zkratce: Petr Kocman, Brad Paisley, Toby Keith a další

Brad PaisleyPřipravili jsme si pro vás další přehled zajímavých zpráv a zpráviček ze světa country music. Dnes se mimo jiné dozvíte, koho si pozval Petr Kocman na svůj koncert v rámci letošní Country fontány. Podíváme se na chystané změny v slavnostním ceremoniálu CMA Awards a prozradíme vám informace o novém albu Brada Paisleyho. Chybět pochopitelně nebude ani pohled na hitparádový žebříček a mnoho dalších informací.

… Petr Kocman Band vystoupí 16. června 2005 v rámci letošního ročníku Country fontány, jejímž pořadatelem je rozhlasová stanice Country Radio. Jako Petrův host vystoupí na pražské Křižíkově fontáně i slovenský zpěvák Allan Mikušek. Návštěvníci Country fontány se mohou těšit i na Wabiho Daňka, Miloše Dvořáčka, Karla Černocha a jeho kanadského hosta Martina Mayera, Jarmilu Šulákovou a skupiny Fleret, Pacifik, Bezefšeho, Reliéf a Hop Trop.

… Billy Joe Shaver byl Texaskou komisí pro umění jmenován Státním umělcem Texasu. Tento titul je propůjčován na jeden rok.

… Brad Paisley chce na své nové album pozvat živoucí legendy. „Na mém novém albu, které se teď snažíme dát dohromady, by se měl v jedné písni objevit Buck Owens. V jedné skladbě by si také měla zazpívat Dolly Parton,“ prozradil své plány Brad Paisley.

… Ve věku 71 let zemřel ve středu 25. května 2005 v Nashvillu Ben Peters, člen nashvillské Songwriters Hall of Fame. Byl autorem takových hitů jako „Turn the World Around“ (Eddy Arnold), „More to Me,“ „It’s Gonna Take a Little Bit Longer“ (obě Charley Pride), „Daytime Friends“ (Kenny Rogers) či „Before the Next Teardrop Falls“ (Freddy Fender).

… Novému albu Tobyho Keithe se daří. Titul Honky Tonk University tento týden debutoval na 1. místě albového country žebříčku časopisu Billboard. Prodej 283 tisíc nosičů také stačil na druhé místo multižánrové hitparády Billboard 200.

… Prestižní CMA Awards změní od příštího roku svůj televizní domov. Práva na TV přenos této jedinečné podívané zakoupila americká TV stanice ABC, která patří ke koncernu Disney. Poprvé se CMA Awards objeví na ABC v roce 2006, kdy proběhne jubilejní 40. ročník této hudební ankety. ABC koupila vysílací práva do roku 2012. Jedná se o opravdu zásadní změnu, protože celých 37 let se CMA Awards vysílaly vždy v programu společnosti CBS, vlastněné mediálním impériem Viacom, v jehož portfoliu je i populární MTV či americká Country Music Television. Připomeňme, že ceremoniál CMA Awards patří k nejsledovanějším hudebním show ve Spojených státech a jeho loňská sledovanost předčila i multižánrové Americké hudební ceny (AMA).

avatar Autor: on 30.5.2005. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*