TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zemřel Miloslav Šimek

Miloslav ŠimekVe věku nedožitých 64 let zemřel v pondělí 16. února 2004 v 5 hodin ráno populární český bavič a moderátor Miloslav Šimek. „Podlehl leukémii v jedné z pražských nemocnic,“ uvedl v tiskovém prohlášení ředitel Divadla Jiřího Grossmanna Petr Tyc. Před 14 lety stál Miloslav Šimek u vzniku této populární pražské scény, kterou nazval jménem svého dlouholetého spolupracovníka, Jiřího Grossmanna, se kterým napsal mnoho nezapomenutelných scének, skečů, povídek a divadelních textů.
Je smutnou shodou náhod, že Šimek podlehl stejné nemoci jako jeho někdejší kolega a kamarád. Jiří Grossmann zemřel na leukémii v roce 1971 ve věku pouhých třiceti let.
Miloslav Šimek se narodil 7. března 1940 v Praze, kde také později vystudoval pedagogický institut. Na divadelních prknech se proslavil hlavně svými výstupy s Jiřím Grossmannem, se kterým vystupoval v pražském Divadle Semafor. Po Grossmannově smrti vystupoval ještě s dalšími hereckými partnery, jako například Jiřím Krampolem, Luďkem Sobotou či Uršulou Klukovou. V poslední době byl znám hlavně z televizního politicko-satirického pořadu Politické harašení, který připravoval se Zuzanou Bubílkovou. Jeho odchodem ztratila česká kultura další nezapomenutelnou a nenahraditelnou osobnost.

avatar Autor: on 16.2.2004. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*