TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zemřela Tammy Wynette

V pondělí 6. dubna 1998 zemřela v americkém Nashvillu ve věku 55 let americká country zpěvačka Tammy Wynette. Tammy zemřela ve spánku a příčiny smrti nebyly uvedeny.
Tammy Wynette byla považována za představitelku klasické country music. Narodila se 5. května 1942 nedaleko města Tupelo, ve státě Mississippi, jako Virginia Wynette Pughová.
První dáma country music, jak byla všeobecně označována, získala během své kariéry celou řadu ocenění, včetně dvou neprestižnějších amerických hudebních cen Grammy. V letech 1968 – 1970 byla v anketě CMA třikrát po sobě vyhlášena nejlepší countryovou zpěvačkou. V roce 1986 byla, kvůli závislosti na drogách, hospitalizována na klinice Betty Fordové. V témže roce prodělala také několik operací žaludku.
Z jejího katalogu uveďme například nahrávky I Don’t Wanna Play House, My Elusive Dreams, Take My To Your World, D-I-V-O-R-C-E nebo Singing My Song.

avatar Autor: on 10.4.1998. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*