TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

TŘIADVACÁTÝ STARÝ DOBRÝ WESTERN JE ZA DVEŘMI

První srpnový víkend 5. – 7. srpna bude na přehradě Bystřičce patřit country hudbě. Uskuteční se zde již třiadvacátý ročník festivalu STARÝ DOBRÝ WESTERN. Tradiční hudební přehlídka dává prostor stálicím české country muziky i regionálním a amatérským country hudebním uskupením, chybět nebude ani stylový doprovodný program.

 Bohatý hudební program letošního ročníku láká na Fešáky, kapelu Hop Trop, bluegrassový COP, zpěvačku Petru Černockou nebo Allana Mikuška s kapelou. Avizované vystoupení Jitky Vrbové se bohužel neuskuteční, nahradí jej Pacifik.

„Je nám to velice líto, ale bohužel k nám nedorazí Jitka Vrbová. Ze zdravotních důvodů daných jejím úctyhodným věkem zrušila celé své moravské koncertní turné,“ objasňuje dramaturg festivalu Honza Gottfried. Zpěvačka se na svém turné měla zastavit také na Bystřičce a premiérově koncertovat na Starém dobrém westernu. Aby diváci nebyli ochuzeni, místo Jitky Vrbové vystoupí v pátečním programu kapela Pacifik. „Omlouváme se všem divákům, kteří se stejně jako my těšili. Věříme, že náhrada bude adekvátní a paní Jitce přejeme pevné zdraví do mnoha dalších let,“ dodává Honza Gottfried.

Kromě zmíněných hvězdných jmen letos na třech scénách vystoupí od pátku do neděle téměř tři desítky hudebních kapel nejen zvučných jmen, ale také kvalitních amatérů. Atmosféru dokreslí doprovodný program: taneční ukázky i westernové dovednosti.

Program na scéně Kemp Ranč Bystřička začne v pátek již v jednu hodinu po poledni a bude plynule pokračovat na scéně Letní kino. Areál kina se, stejně jako pokladna pro zakoupení vstupenek, otevře hodinu před začátkem programu, tedy v 15 hodin. „Návštěvníci, kteří si koupili vstupenku v předprodeji si ji mohou „vyměnit“ za identifikační pásek již dopoledne v Kempu Ranč a pak od 14 hodin ve výměnné pokladně u parkoviště u Letního kina,“ informuje pořadatel festivalu Tomáš Pifka. Oficiální zahájení festivalu pak bude v tradičním čase v 16 hodin vztyčováním festivalové vlajky a festivalovou hymnou. Páteční den vyvrcholí tradičním country bálem pod širým nebem ve společnosti pořádající kapely Gympleři a brněnské Johnny Cash revival.

V sobotu pak program startuje již v 9:30 a v průběhu dne se rozezní všechny tři hudební scény: Kemp Ranč, scéna U Mokrošů i Letní kino. Nedělní festivalový program v Kempu Ranč od 9:30 dolaďuje a ukončuje hudební country víkend na Bystřičce.

Podrobný program i kompletní organizační informace naleznete na webových stránkách festivalu www.starydobrywestern.czwww.facebook.com/starydobrywestern.

avatar Autor: on 5.8.2022. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*