TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dvacátý první ročník STARÉHO DOBRÉHO WESTERNU je za dveřmi

První srpnový víkend na přehradě Bystřičce tradičně patří milovníkům country muziky. Letos tomu není jinak, od pátku do neděle 2. – 4. srpna se zde koná STARÝ DOBRÝ WESTERN. Festival se uskuteční již po jednadvacáté a opět přinese spoustu zvučných jmen české country muziky, vystoupení regionálních kapel a také bohatý doprovodný program. To vše na třech pódiích a ve třech dnech na přehradě Bystřičce.

Páteční odpoledne zahájí na scéně Letní kino pořadatelé vztyčením vlajky za doprovodu festivalové znělky, čímž spustí řadu koncertů a vystoupení. Diváci se v pátek mohou těšit na kapelu Arrest, Marien, Karel Zich Revival Band, a velikou hvězdu české country a trampské muziky – Pacifik. Ten na STARÉM DOBRÉM WESTERNU vystoupí vůbec poprvé, jeho koncert je dlouho očekávanou událostí. „Jsem opravdu velmi rád, že na SDW uvítáme Pacifik. Její písně jsou známé a věřím, že si je návštěvníci rádi naživo vychutnají a zazpívají,“ říká dramaturg festivalu Honza Gottfried.

Součástí pátečního programu je country bál pod širým nebem. Od dvaceti hodin jej odstartují domácí Gympleři, které okolo 22 hodiny vystřídají a k tanci oblíbenými skladbami pozvou Taxmeni.

Festivalové dění již třetím rokem probíhá na třech scénách a ve třech dnech. Sobotní dopoledne na nejmladší scéně v Kempu Ranč Bystřička zpříjemní svou hudbou dvě skupiny. Nejen pro ubytované, ale také pro všechny nedočkavé návštěvníky festivalu zahraje Country Míza a Noční vlak.

Program na scéně U Mokrošů zahájí v sobotu v jedenáct dopoledne vsetínská formace Vrkoč. Lákavým bodem v sobotním programu je koncert Žambochů, skupiny ověnčené několika hudebními cenami. Po nich přijdou na řadu Jamtour a také tři nováčci festivalu – Abalone, Sakrapes a BB Country. Prostor U Mokrošů tradičně dostávají také výborné bluegrassové kapely, letos se diváci mohou těšit na Tavernu a podvečerní vystoupení Monogramu.

Scéna Letní kino v sobotu uvítá celkem jedenáct hudebních uskupení, diváci se mohou těšit na známé tváře a spoustu hudebních zážitků. „Myslím, že nás čeká program plný skvělých kapel. Na své si přijdou jak milovníci klasické country, folku i bluegrassu. Program jsme sestavovali už od loňského léta,“ přiznává Gottfried.

Sobotní odpoledne zahájí Devítka, která se festivalu účastnila již mnohokrát. Diváci jistě ocení příležitost shlédnout vystoupení kapel, které festival dosud nenavštívily, například Dominika, Pavel Kaiser Band nebo Malina Brothers. Kromě nováčků se na pódiu vystřídají také kapely, které festivalové pódium STARÉHO DOBRÉHO WESTERNU dobře znají. Mezi nimi například BlueGround, Simon & Garfunkel Revival nebo BlueGate spolu s Ilon Leichtovou.Překvapením pro diváky bude nová tvář v roli moderátora. Právě Ilon Leichtová se spolu s Honzou Gottfriedem ujme moderování a provede publikum sobotním programem.

Lákadlem sobotního večera bude premiérové vystoupení kapely Country Beat a také Cadillacu Pavla Brümera s Tomášem Linkou a Marianem Kadlecem. V rámci galavečera zahraje také legendární zpěvák a hudebník Robert Křesťan s kapelou Druhá tráva. Známé tváře uzavřou dvacátý první ročník oblíbeného festivalu.

Pro diváky, kteří v sobotu neodjíždí, ale zůstanou až do neděle, je připraven dopolední program na scéně Kemp Ranč. Nedělní vstávání, balení a přípravu na odjezd zpříjemní zlínská formace KaPPR a písničkář Libor Tulák Žíla.

Nedílnou součástí STARÉHO DOBRÉHO WESTERNU je stylový doprovodný program. Country tance předvedou Ruty Šuty Kelč a Kentucky Nivnice. Umění práce s kolty, lasy a biči divákům přiblíží Valašská westernová kavalerie. Pro rodiny s dětmi bude na festivalu připraven dětský koutek, kde mohou strávit čas pod vedením Rodinného a mateřského centra Vsetín.

Více informací a podrobný program na www.starydobrywestern.cz a www.facebook.com/starydobrywestern

avatar Autor: on 1.8.2019. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*