TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Festival STARÝ DOBRÝ WESTERN vstupuje do třetí dekády, uskuteční se již po jednadvacáté

Tři dny, tři scény a tři desítky kapel z celé České republiky. To je festival STARÝ DOBRÝ WESTERN. Dvacátý první ročník se uskuteční v tradičním termínu – první srpnový víkend na přehradě Bystřičce. Od pátku do neděle 2. – 4. srpna mohou návštěvníci zhlédnout bohatý hudební program na třech pódiích v okolí přehrady. Kromě hlavní scény v areálu letního kina bude festivalový program probíhat na druhé scéně v restauraci U Mokrošů, třetí scénu bude hostit Kemp Ranč Bystřička. K poslechu i tanci bude, během tří dnů, znít nejen country, ale také folková, trampská muzika a bluegrass.

Velkým lákadlem pátečního festivalového dne je legendární skupina Pacifik. Kapela v čele se zpěvákem a skladatelem Tony Linhartem vystoupí na Starém dobrém westernu vůbec poprvé. Páteční program bude tradičně ukončen country bál pod širým nebem, na kterém zahrají pořadatelé festivalu – vsetínští Gympleři a také známá country skupina Taxmeni.

Sobotní program na scéně Letní kino bude tradičně nabitý vystoupeními největších hvězd české country muziky. Program v letním kině zahájí Devítka, vystoupí Druhá tráva a Robert Křesťan, Country Beat a také Cadillac Pavla Brümera s Tomášem Linkou a Marianem Kadlecem. Budu toho však mnohem víc.

Scéna U Mokrošů je obvykle věnována bluegrassu, ten v letošním ročníku zajistí osvědčené stálice festivalu – Taverna a Monogram. V odpoledním programu zahrají také vsetínští Žamboši, kteří se od letošního roku mohou pyšnit již třemi hudebními cenami Anděl.

Sobotní i nedělní ráno odstartují vystoupení kapel na nejmladší scéně Kemp Ranč. Regionální kapely jako Country Míza, Noční vlak nebo KaPPR posluchačům zpříjemní nejen ranní vstávání, ale také nedělní zakončení třídenního festivalu.

Kromě hudebních vystoupení se každoročně mohou diváci nabažit také bohatého doprovodného programu. Ukázky country tanců a westernových dovedností jsou již nedílnou součástí festivalu.

Předprodej vstupenek na letošní ročník bude odstartován 1. července.

Více informací a podrobný program na www.starydobrywestern.cz a www.facebook.com/starydobrywestern

avatar Autor: on 14.6.2019. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*