TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Vychází Čtvrtá sada Františka Nedvěda

František Nedvěd: Čtvrtá sadaPoprvé pod značkou společnosti Universal vydává František Nedvěd své nové, v pořadí již čtvrté, sólové album. První ochutnávkou z alba byla nahrávka „Zpívám ti víc,“ kterou František představil svým fanouškům již v průběhu loňského podzimu. V lednu letošního roku pak proběhla poslední míchačka a hotové album bylo předáno do výroby. Datum vydání bylo stanoveno na první březnový týden a aby nebyla porušena nepsaná tradice, dostalo název Čtvrtá sada. Nový titul se na pultech obchodů objeví již v pondělí 3. března 2003.
V podání Františka Nedvěda a skupiny Druhé podání naleznete na albu celkem 14 písní z oblasti americké folk a country scény, mezi kterými nechybí skladby od Boba McDilla – „Loving You ‘s Like Coming Home“ („Jako ptáci“), Dona Williamse -„It Must Be Love“ („Má žena Jůlie“) nebo Paula Kennerleye -„Poor Boy Blues“ („Co s tím dělat můřu“), kterou známe v podání Marka Knopflera. Ostatně tato píseň bude i druhým singlem z tohoto alba pro tuzemská rádia. Na desce najdete i dvě původní věci Františka Nedvěda – „Ladův betlém“ a „Nafta, benzín a petrolej.“ O české texty se na celém albu postaral osvědčený Dušan Vančura.
A zde je kompletní přehled obsažených skladeb:
Jako ptáci * Ladův betlém * I manekýnky stárnou * Zpívám ti míň * Štěstí a smůla * Nafta, benzín a petrolej * New York 2001 * Tak pojď blíž * Má žena Jůlie * Nesmíš se bát bejt chvíli sám * Prázdný dům * To jsem já * Dům na konci náměstí * Co s tím dělat můžu.

avatar Autor: on 2.3.2003. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*