TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Střelba na koncertě Jasona Aldeana v Las Vegas

Jason Aldean (Foto: James Minchin III / Green Room)

Jason Aldean (Foto: James Minchin III / Green Room)

Policie v Las Vegas musela zasahovat na koncertě Jasona Aldeana, který proběhl v neděli 1. října 2017 v rámci třídenního country festivalu Route 91 Harvest. V závěru  zpěvákova vystoupení kolem 22.30 tamního času se ozvala střelba z automatické zbraně a okamžitě vypukla panika. Útočník střílel do diváků koncertu z vyšších pater hotelového komplexu Mandalay Bay Resort and Casino, který se nachází v sousedství koncertního areálu. . Policejní zásahová jednotka útočníka na místě zlikvidovala.  Policie vyšetřuje, zda se jednalo jen o jednoho útočníka, či zda měl střelec ještě nějaké další komplice.

Informace o počtu obětí se v průběhu dne měnily, zatím poslední zprávy hovoří o více jak 50 mrtvých a více jak 200 zraněných. Obě čísla se budou pravděpodobně ještě měnit, protože řada zraněných se nachází v kritickém stavu.

Útočník, kterého policie na místě zastřelila, byl místní občan, Stephen Paddock. Policie zároveň vyhlásila pátrání po další ženě, která měla Paddockovi dle svědků s útokem pomáhat.

Koncert Jasona Aldeana byl posledním bodem programu country festivalu Route 91 Harvest, který se v místě konal od pátku 29. září 2017. V jeho programu vystoupila i celá řada velkých hvězd současné country scény, kromě finálového Aldeana ještě v neděli vystupoval například Luke Combs, Big & Rich či Jake Owen.

avatar Autor: on 2.10.2017. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*