TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Troy Gentry z dua Montgomery Gentry zahynul při havárii vrtulníku

Montgomery Gentry (Foto: Average Joe's Ent.)

Montgomery Gentry (Foto: Average Joe’s Ent.)

Polovička countryového dua Montgomery Gentry, Troy Gentry, zahynul v pátek 8. září 2017 při havárii vrtulníku ve městě Medford v New Jersey. K tragické události došlo v rekreačním středisku Flying W Airport & Resort, kde mělo duo ve stejný den večer koncertovat. Při havárii zahynul kromě Gentryho i pilot vrtulníku. Gentryho pěvecký kolega, Eddie Montgomery, i členové jejich doprovodné kapely byli v době havárie již přítomni na letišti. O smrti Troye Gentryho informovalo hudební vydavatelství Average Joe Entertainment, do jehož katalogu duo Montgomery Gentry patří.
Detaily ohledně příčiny nehody  nebyly v oficiální zprávě zveřejněny. Podle očitých svědků ale hlásil pilot vrtulníku těsně před nehodou technické problémy se strojem. Na přistávací plochu bylo proto povolána i pohotovostní záchranná jednotka. Bohužel, přistávací manévr se nezdařil a stroj se i s posádkou zřítil do lesnaté oblasti za ranvejí číslo 1.
Gentry byl z vrtulníku vyproštěn a převezen do blízké nemocnice, kde byl ale prohlášen za mrtvého.  Pilot vrtulníku byl na místě mrtev a vyproštění jeho těla trvalo záchranářům několik hodin.
Troy Gentry letos oslavil 50. narozeniny.  Narodil se 5. dubna 1967 v Lexingtonu, ve státě Kentucky. V roce 1990 založil společně s Eddiem Montgomerym a jeho bratrem, Johnem Michaelem Montgomerym countryovou kapelu. Poté, co se John Michael Montgomery vydal na vlastní sólovou dráhu, se o stejný krok pokusil i Troy, ale nakonec obnovil spolupráci s Eddiem Montgomerym a vzniklo duo Montgomery Gentry, které v roce 1999 podepsalo exklusivní nahrávací smlouvu se společností Columbia Nashville. Do dnešního dne vydalo toto hvězdné duo osm řadových alb, z toho tři dosáhla platinové certifikace. Mezi jejich největší hity patří písně „Something to Be Proud Of,“ „My Town“ nebo „Lucky Man.“ Na kontě dua Montgomery Gentry je celkem 5 No. 1 singlů, v roce 2000 získali cenu CMA pro Nejlepší duo roku a v anketě ACM byli ve stejném roce jmenováni Objevem roku v kategorii  pěveckých skupin a dvojic. Od roku 2009 byli členy programu Grand Ole Opry.

avatar Autor: on 9.9.2017. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*