TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Prázdniny v Třeboni začnou ještě jedním koncertem o týden dřív

Ačkoli vždy vítá prázdniny, letos začne multižánrový festival Okolo Třeboně ještě jedním koncertem navíc, a to v týdenním předstihu už v pátek 23. června. Publikum se může těšit na unikátní spojení žánrů: beatová legenda, už šestatřicet let hrající kapela Keks, vystoupí na velkém pódiu v třeboňském zámeckém parku s Jihočeskou filharmonií a vzácným hostem – mladou českou mezzosopranistkou s rockovými kořeny Ester Pavlů.
Tato fúze populární kapely z tanečních zábav a klasiků bude jejich třetím společným koncertem. Předcházela mu vystoupení v Českých Budějovicích a v pražské Tipsport Aréně a obě měla obrovský úspěch, protože zvláště známé rockové balady jako Víš nebo Proč holky pláčou jsou za doprovodu smyčců silným a velmi působivým zážitkem.

O týden později se pak festival rozjede naplno den po dni od čtvrtka 29. června až do pondělí 3. července – každý večer se stane hudebním svátkem a pozoruhodným setkáním, při nichž může publikum zažít vzácné a neopakovatelné chvíle.
• Ve čtvrtek v domě Štěpánka Netolického bude zahájena výstava fotek a plakátů 25. let festivalu Okolo Třeboně – s doposud nepublikovanými fotografiemi významných hostů minulých ročníků / J. Nohavica, Chinaski,Kryštof,T. Klus,V. Redl, K. Plíhal,Fleret,Žalman, P. Šporcl ,J. Budař,J. Suchý,M. Žbirka,L. Filipová, V. Koubek, W. Daněk,Buty a mnoho dalších.
• V Divadle J. K. Tyla vystoupí Divadlo Járy Cimrmana, které program festivalu Okolo Třeboně tradičně zahajuje a tentokrát lačnému publiku přiveze hru Afrika aneb Češi mezi lidožravci.
• A pak začne tradiční festivalový maraton, letos rozdělený na několik větších koncertů. Vystoupí na nich Hradišťan s Vlastou Redlem, Václav Neckář s Janem Spáleným a Radkem Pobořilem i Nezmaři se symfoniky z Českého rozhlasu.
• Zvláštní atmosféru bude mít svátečně pojatá neděle, kterou odpoledne ozdobí„komořinka“ a autorské písně kapely CimbalClassic a večer dovede do finále Ondřej Havelka s orchestrem MelodyMakers, takže zazní jazz, swing a taneční hudba ze 20., 30. a raných 40. let minulého století.

Hudební prázdniny budou jako každý rok pokračovat v Třeboni letními koncerty, podrobnosti jsou na www.okolotrebone.cz.
• 17.7. Václav Hudeček s komorním orchestrem Musica Lucis Praga: Čtvero ročních období A. Vivaldiho
• 19.7. Ester Pavlů – pěvecký recitál
• 27.7. Bratři Ebenové
• 28.7. Xavier Baumaxa
• 8.-10. 9. Zavírání plavecké sezony
• 13.12. Radůza

avatar Autor: on 21.6.2017. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*