TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bluegrassový MONOGRAM slaví 25 let na hudební scéně

Monogram na koncertě (Foto: Monogram)

Monogram na koncertě (Foto: Monogram)

Kapela Monogram rozhodně není žádným bluegrassovým nováčkem. Za 25 let své existence, se vypracovala mezi špičky žánru doma i v zahraničí. Hrála na pódiích napříč celou Českou republikou, ale také ve Velké Británii, Švédsku, Irsku, Itálii, Holandsku a dokonce několikrát i na prestižním festivalu Mezinárodní bluegrassové asociace v americkém Nashvillu. Na jaře 2015 se pak stala Evropskou skupinou roku 2015 na bluegrassovém festivalu v Nizozemí pořádaném Evropskou bluegrassovou asociací.

Původní členové Jaromír Jahoda (banjo), Zdeněk Jahoda (mandolína) a Pavel Lžičař (kontrabas) ve skupině v roce 2013 přivítali zpěváka a kytaristu Jindřicha Vinklera a houslistu Pepu Malinu (Malina Brothers). V této sestavě společně v roce 2015 natočili nové autorské album s názvem Take It Easy, které je již pátým studiovým počinem Monogramu. Členové skupiny mají na svém kontě spolupráci s mnoha tuzemskými i zahraničními interprety jako jsou Robert Křesťan, Pavel Bobek, Petr Bende, Peter Rowan, nebo Jan Nedvěd.

Monogram zve na listopadové koncerty, v rámci kterých společně s posluchači oslaví 25 let činnosti skupiny. „Vyvrcholením oslav bude koncert v pražském divadle Gong, kde zazní několik skladeb s hostem a původním leaderem skupiny Jakubem Rackem. Posluchači se také mohou těšit na spoustu historek a fotografií z archivu Monogramu, které za 25 let skupina nashromáždila“ dodává zakládající člen Monogramu, banjista Jaromír Jahoda.

Více informací: www.monogram.cz

Facebook: www.facebook.com/monogramband?fref=ts

 

MONOGRAM TOUR listopad 2016

9.11. Moravská Třebová / Dvorana
10.11. Brno / Leitnerka
11.11. Náchod / koncertní sál ZUŠ
12.11. Hradec Králové / klub Lucie
17.11. Havlíčkův Brod / Řemeslné trhy
24.11. Praha / Divadlo Gong
25.11. Kroměříž / adventní trhy
26.11. Trnava / Synagoga Café

avatar Autor: on 1.11.2016. Filed under Headlines,Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*