TOPlist

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zemřel Maurice Gibb, člen legendárních Bee Gees

Maurice GibbV noci na neděli 12. ledna 2003 zemřel v nemocnici ve floridském Miami Beach Maurice Gibb, zpěvák a baskytarista legendárního sourozeneckého tria Bee Gees. 53-letý umělec byl do miamské nemocnice převezen ve čtvrtek 9. ledna 2003 s prudkými bolestmi břicha a následně se tu podrobil operaci, která měla zajistit průchodnost střev. Během zákroku však Gibb prodělal srdeční infarkt, jehož následkům dnes v noci podlehl.
Po čtvrteční operaci označili lékaři zpěvákův stav jako stabilizovaný, nicméně kritický. I když se Maurice ještě na krátko probral k vědomí, později se jeho zdravotní stav prudce zhoršil. Poslední chvíle s umírajícím trávili jeho žena Yvonne se dvěmi dětmi a jeho starší bratr Barry. Třetí člen Bee Gees, Mauriceovo dvojče Robin, stačil z Británie přiletět na Floridu hodinu před bratrovou smrtí.
Maurice, Robin a Barry Gibbovi tvořili v sedmdesátých letech jednu z nejpopulárnějších popových kapel té doby. Název skupiny byl odvozen od anglické zkratky B.G. – Brothers Gibb. K jejich největším hitům patří skladby Stayin Alive, How Deep Is Your Love či More Than a Woman. K jejich nesmrtelné popularitě přispěl i film Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou, pro který Bee Gees nahráli hudbu. Jejich tvorba byla celkem sedmkrát oceněna cenami Grammy.

avatar Autor: on 12.1.2003. Filed under Zprávy. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*